שפים – מסעדנות, קייטרינג, מטבחים מקצועיים
26 בספטמבר 2017
12:03


 



עצמות בקר מדריך מקוצר
450 מעלות
עידן השרינג
משקאות, יין ואלכוהול
 
 
אלכוהול מעלה את הסיכוי שלך לפשוט רגל
המודעות הקולינרית בארץ רק עולה, ענף האלכוהול מגלגל 5 מיליארד ₪ בשנה ושוק מבשלות הבוטיק פורח. מדוע אם כן נמצאים הקמעונאים והסיטונאים בענף המשקאות האלכוהוליים ברמת סיכון הגבוהה ב-20% מהענף כולו?

בקש מאוֹצֵר היַיִן שיביא לי מִמְזָג וימליץ על אֶפְטָּר לקינוח
מה זה יַיִן שְרִירִי, יַיִן מְבֻקָּר או יַיִן מְחֻזָּר? התשובות במילון היין העברי

נפטר צבי סגל, מנכ"ל יקב סגל לשעבר
תחת שרביטו של סגל הוכנסו ביקב שינויים מרחיקי לכת, ובהם שינוי שם המותג ל"יינות סגל", בתוספת הלוגו "היין של סגל" בכתב ידו של צבי סגל עצמו

הבירה הכי חזקה בעולם
הבירה הסקוטית Brewmeister's Armageddon מכילה לא פחות מ-65% אלכוהול, ומומלץ לצרוך אותה כמו ויסקי טוב

סדרת קברנה סוביניון אלטיטיוד 2009
סדרת אלטיטיוד של יקבי רמת הגולן תאפשר לכם לבחון לעומק את חשיבות הטרואר ע"י השוואה בין שלושה יינות מאותו זן ומאותה שנה, שעברו תהליכי תסיסה, מיצוי ויישון דומים, אולם נבצרו בכרמים שונים

הקוניאק עושה תשובה
קוניאק Dupuy עושה עלייה לישראל, כשהוא אוחז בהכשר מוקפד ובשינוי תדמית מרענן

סאקה מבעבע כבר טעמתם?

“ברמן, יש ביצה בקוקטייל שלי!"

מצב רוח סנטימנטלי: קוקטיילים על בסיס יין חם
ביקשנו משלוש אושיות אלכוהול תל אביביות להכין שלושה קוקטיילים על בסיס יין חם לימי רביצה חורפיים על הספה

התפטר יו"ר יקבי כרמל

הקפה בשוק
חנות קפה בוטיקית ואיכותית בלב שוק הכרמל

לאגר בעור סנאי
איך שוברים מוסכמות בענף הבירה? משלשים את אחוזי האלכוהול, אורזים את המשקה בפוחלץ ומתמחרים ב-500 ליש”ט

בשורות טובות לתיאופילים
רשת התה הצרפתית Le Palais des Thes נחתה בישראל

תוכנית להשריה מראש
פתרון מושלם למי שאוהב את טעם הפירות אבל לא אוהב את המתיקות של הליקרים: וודקה מושרית

נערת בית המרזח
מאיה טישלר, אחת המוזגות הידועות בעיר, פתחה מקום צעיר עם נשמה של שועל לילות ותיק. האוכל ביתי, האלכוהול איכותי, ולא שכחו את הריקודים על הבר

מעבר למסך העשן
כשמתרחקים מצפון סקוטלנד ריח העשן של הוויסקי מתפוגג ומפנה את מקומו לטעמים מרתקים

אנטי אנרגיה
גל חדש של משקאות מנסה לקסום למי שמעדיף לנוח. ההשראה המפוקפקת: מריחואנה ומשקאות ממועדוני היפ-הופ


המלך אריק הראשון
בעשור האחרון יצאה ביקורת היין משליטתם של המבקרים הקשישים ועברה לשליטת העם

לילה טוב, פתח תקווה!
כשהחושך יורד על אזור התעשייה, מתעוררים חובבי הבירה לחיים. אוכל כשר וטעים(!), מוזיקה חיה משובחת ובירות תוצרת בית באם-אמא של המושבות

קונצ‘רטו לנקניקייה ופסנתר
שני ברים חדשים בתל אביב מנסים לגייר סגנונות בילוי תוצרת חו"ל. האלכוהול טוב, האוכל פחות, אבל הפוטנציאל קיים

היין זורם כמים
באוסטרליה למדו לייצר יינות זולים כל כך ביעילות, עד שעכשיו הם לא יודעים מה לעשות עם העודפים. התוצאה: היין שם זול יותר ממים מינרליים ומקולה

שף על הבר
השפים המובילים בישראל נכנסים לסצנת חיי הלילה ופותחים ברים עם בסיס קולינרי איתן וליווי מסעדני מלוטש. כדאי להזמין מקום

מעצמת קליית הקפה
לא רק בתי קפה משתלטים על המדינה, רוב הקפה שאתם שותים הוא כבר מתוצרת בתי קלייה ישראלים, למרות שלפעמים קוראים להם "פורטופינו"

גולדה סטאר
בירת בוטיק חדשה מתהדרת בשם נשי ואופי מסוקס במיוחד

ירושלים של מטה
עם רדת הלילה מתעטפת עיר הקודש בגלימת חולין רוויית אלכוהול עם שיק אירופאי-מזרח תיכוני

מנהלי השיווק ברמת הגולן מתחלפים

בלי טיפת אלכוהול
פירות טריים ושילובים מקוריים בקוקטיילים קיציים. הקיץ שותים ונוהגים

יוטה – סוף ל"וילונות ציון"

צ'ארלס נוסע על יין
הנסיך צ'ארלס המיר את מנוע מכונית האסטון מרטין שלו, אותה קיבל מהמלכה אליזבת' השניה ליום הולדתו ה-21, למנוע הפועל על יין אנגלי.

אלכוהול פרימיום - עראק אל נמרוד

התאנה חנטה פגיה
הבוכא הטוב בעולם מיוצר בחווה קטנה בגליל

הזוכים בתחרות פרס ירדן 2009 של יקבי רמת הגולן

מנוע דיזל בריח קפה
שאריות קפה מצויינות כדלק למנועי דיזל

לראשונה: יין ישראלי ברשימת היינות של מגזין Wine Spectator

נפתחה ההרשמה לתחרות פרס ירדן

מים תוצרת בית
האלטרנטיבה הניו יורקית למים מבוקבקים

על כוס אספרסו
בחודש נובמבר תתקיים תערוכת האספרסו הבינלאומית של טריאסט בפעם הרביעית. גם ישראל בין המציגות

מעורר חשש: רד-בול למתקדמים
משקה אנרגיה חדש בשם "קוקאין" מעורר לאחרונה מחלוקת באנגליה. המשקה, שאינו מכיל את הסם על שמו הוא נקרא, מכיל כמות קפאין הגבוהה ב-350% ממשקה האנרגיה המתחרה, רד-בול.

סופית: חברת הכרם תייצג את פרנו בישראל
לאחר תהליך בדיקה קפדני וממושך של שוק האלכוהול בישראל, נבחרה חברת הכרם לייצג בלעדית את מותגי פרנו ריקרד בישראל

מים מבוקבקים - לא מה שחשבתם
תעשיית המים המבוקבקים מגלגלת בארצות הברית 11 מיליארד דולר בשנה והיא נהנית משיעור צמיחה מרשים. עם זאת, מאחורי הבקבוקים השקופים והתמימים, מסתתרים נתונים מדאיגים בנוגע לאיכות המים וכן טענות בנוגע להיקף הזיהום הסביבתי שנגרם כתוצאה מהשימוש בהם. האם באמת מדובר בפתרון האידאלי לצריכת מים?

מהפכה: בצרפת יהיה מותר לגדל את כל סוגי הגפנים
ממשלת צרפת אישרה השבוע למגדלי היין לסמן את הבקבוקים על פי זן הגפנים ולא רק על פי אזור הגידול

יקבי כרמל חתמו על הסכם בלעדיות להפצה בבריטניה עם חברת אנוטריה
חברת אנוטריה, מיבואני היין המובילים באנגליה, תשווק באופן בלעדי את יינות "כרמל"

עוד אחד לאוסף
הגיוס החדש של פרנו-ריקארד במלחמתה בקונצרני האלכוהול: וודקה אבסולוט

קרבות הדיאט והתזונאיזם
חברות המשקאות המוגזים מנהלות קרבות עולמיים ומשיקות משקאות תזונאיסטיים בקצב מסחרר. השבוע יכנס למערכה בישראל שחקן חדש בתחום - "קוקה קולה זירו", הדור הבא של "דיאט קולה "

שתייה חזקה
פורסמה רשימת מאה מותגי האלכוהול החזקים בעולם. וודקה סמירנוף במקום הראשון ליחידים והוויסקי, עם 24 מותגים במאייה הפותחת, זוכה במקום הראשון הקבוצתי

האפיפיור של עולם היין תחת מתקפה
ביוגרפיה חדשה שנכתבה על רוברט פרקר, מבקר היינות המשפיע ביותר, מציגה אותו באור בעייתי

מיתוג פרטי של יינות במסעדות - למה זה לא מצליח?
מסעדת קופי בר השיקה יין ממותג שלייצורו היו שותפים כל עובדי המקום. בישראל היו בעבר מספר נסיונות למיתוג פרטי של יינות במסעדות, אבל לא מדובר במגמה גורפת. מדוע בעצם?

יקבי כרמל – גל של פיטורים
לא חלפו אלא מספר שבועות, מאז פורסמה כתבה מחמיאה במיוחד על ההנהלה החדשה של ייקבי כרמל ונכון להיום, היקב נראה כמו לפני התפרקות כללית

נפטר רוני ג'יימס
המייסד של יקב צרעה נפטר לאחר מחלקה קשה

הסתיימה תחרות פרס ירדן
עשרות מתמודדים הגיעו לשלב הגמר בתחרות פרס ירדן של יקבי רמת הגולן שהתקיימה ב-3 קטגוריות שונות: מלצר היין, מוכר/בעל חנות היין וחובב היין. הפרס לזוכים הוא סיור יין מקצועי באיטליה

תעשיית פרסי היין של ישראל
בדברים שפרסמתי אודות דניאל רוגוב לא היה חידוש לאנשי המסעדות והיין בישראל. החידוש היה בעצם הפרסום, והפרסום הגיע משום שהסיאוב סביב ענף היין בישראל הגיע לרמה בלתי נסבלת.

רוגוב הולם שוב - ביקורת לא אנונימית
אם בתחרות אשכול הזהב משלמים לפי הפרסים, ובתחרות טרה וינו מחלקים פרס לכל יין שלישי – רוגוב יכול גם לקבל חסות מגופים שהוא כותב עליהם ביקורת ועוד להסתובב בראש מורם במסעדות וביקבים.

אשכול הזהב? הפרסים עולים כסף
אחד מכל שני יינות פורט זוכה בפרס! התחרות הזאת היא מיזוג של חוש עסקי מפותח מדי עם יצר האגו ורדיפת הכבוד והפרסים של היקבים בישראל

אייריש קרים תוצרת בית
אייריש קרים וקרם קפה. מהו המתכון האולטימטיבי לייצור ביתי של המשקה המופלא הזה?

הכל מתחיל ונגמר בלימונים
לימונצ'לו, ליקר הדרים או ליקר מנדרינות: לליקרים המבוססים על הדרים מקום נכבד בעולם הליקרים בכלל והבישול בפרט.

כוכבת המזקקה הביתית
וודקה מקבלת באהבה כמעט כל תבלין ופרי שתוסיפו לה; מה שעושה אתכם (הרוקחים) למוצלחים במיוחד בלי הרבה מאמץ

בלי סומלייה
כשיש תפריט יינות מתוחכם ומקצועי, אבל אין מלצר יין, שיסביר וימליץ, הופך התפריט היוקרתי לנטל על צווארו של המסעדן. במקום לקדם את תהליך מכירת היין הוא מחבל בו

הגשת יין
הכל מול עיני הסועדים. מתוך מדריך היין למלצרים של "על השולחן" ו"כרמל מזרחי"

עונת התה
כל מה שצריך לדעת על תה - איך מגישים, באיזה מים כדאי להשתמש ו5 מתכונים מבוססי תה לימים הקרים

יין להמונים
השנה לא קרה המון בתחום היין במסעדות, בוודאי לא ביחס למה שהתחולל כאן עם הקוקטיילים, אבל בכל זאת אפשר לדבר על שלושה אירועים שעשויים להיות משמעותיים בעתיד

איך הפכנו למעצמת קוקטיילים?

סוס עבודה שהיה לנסיך
פקידי הברון שתלו אותו בחולות ראשון וקיבעו את מעמדו כמפעל לייצור יין פטישים, אבל החלוץ החרוץ מסרב להיעלם מהנוף ובורא לעצמו דימוי איכותי עם הילה ים תיכונית מעודכנת. אבירם כץ מסכם מאה שנות קריניאן ואוסף חברים לטעימה לא פורמלית

קריניאן: הטעימה

תזקיק לרציניים בלבד

שר המשקאות

מילון הקפה [מ - פ]


מילון הקפה [ א - ל ]

הארמניאק, האופנוע והלימונצ’לו

 
 
 
הפכו לעמוד הבית
הדפסה
הוספה למועדפים
חזרה לעמוד הבית