שפים – מסעדנות, קייטרינג, מטבחים מקצועיים
23 ביולי 2017
7:32


 



    
עצמות בקר מדריך מקוצר
החלילן מהולנד
עונת התה
לומדים
המדריך לבתי הספר הגסטרונומים בעולם - לימודי יסוד או לימודי המשך, השתלמויות קצרות או לימודים מסודרים לקראת תואר אקדמי. יותר ויותר ישראלים יוצאים היום ללימודי בישול ואפייה בחו"ל. איזה בית ספר כדאי לבחור? כמה זה עולה? למה לצפות? איזו מסגרת מתאימה לטבח המתחיל ומה מומלץ לאיש מקצוע מנוסה יותר? מדריך ל-9 בתי ספר מן המובילים בעולם, וגם התרשמויות ועצות של בוגרים.
 
 
לומדים בארץ - מדור בתי הספר באינדקס "שפים"

Ecoles Gregoire Ferrandi Ecole Superieure de Cuisine Francaise
בית הספר הוקם בפריז ב-1932 על ידי השלוחה של משרד התעשייה והמסחר הצרפתי. ב-1986 נוסדה התוכנית המקצועית המיועדת לתלמידים זרים, זבה נערכים הלימודים בשפה האנגלית. הרצאות שאינן ניתנות באנגלית, מלוות בתירגום סימולטני. לתלמידים זרים מוצעות שתי תוכניות לימודים אשר בסופן מקנות דיפלומה מטעם משרד התעשייה והמסחר הצרפתי.

Leith's School of Food and Wine
בית ספר פרטי שנוסד ב-1975 ומעניק דיפלומה בסיום תוכנית לימוד בת עד 3 סמסטרים בני 10-11 שבועות כל אחד. משך הלימודים הינו שנה, ומחולק לשלוש רמות – מתחילים, בינוניים ומתקדמים

Ecole Lenotre
אומנם בית הספר מלמד את מיגוון מקצועות הקולינריה, אך המוניטין שלו בעולם נובע מלימודי הקונדיטוריה. הוא מהווה יעד פופולרי מאוד לאנשי מקצוע ישראליים, הפוקדים אותו לעיתים קרובות להשתלמויות קצרות

Lyon Ecole Des Arts Culinaires et de l'Hotellerie
בית הספר נוסד ב-1990 ביוזמת משרד התרבות הצרפתי, והוא מציע לימודי דיפלומה, קורסים מקיפים, קורסים קצרים לחובבים ותואר במלונאות. המייסד וה"אב הרוחני" של בית הספר הוא פול בוקוז, השף הצרפתי המהולל.

Johnson & Wales University
מגמת המלונאות של בית הספר נחשבת לאחת הטובות בארצות הברית. במסגרת האוניברסיטה פועלת מכללה לאומנויות הבישול שהוקמה בשנת 1973 ובה מספר מסלולי לימוד

The Culinary Institute of America
קוראים לו "הרווארד של לימודי הבישול", ואכן מדובר במוסד יוקרתי , ויחיד במינו – אוניברסיטה לכל דבר, שכולה קודש ללימודים קולינריים.

The Institute of Culinary Education
פיטר קמפ, חובב אוכל נלהב, נהג לתת שיעורי בישול בביתו שבני יורק. דרישות התלמידים ומספרם הגדל הביאוהו להחלטה להקים בית ספר ללימודים קולינריים שנפתח בשנת 1975.

The French Culinary Institute
מוסד קולינרי זה, שהוקם ב-1984, מתמקד בלימודי בישול ואפייה עם אוריינטציה צרפתית ומציע מספר תוכניות לימוד.

 
 
 
הפכו לעמוד הבית
הדפסה
הוספה למועדפים
חזרה לעמוד הבית