שפים – מסעדנות, קייטרינג, מטבחים מקצועיים
26 בספטמבר 2017
12:05


 



מתוקים בשני קולות
450 מעלות
הניו יורקרים נגד דני מאייר
המטבח המקצועי
 
 
עידן השרינג
מנות חלוקה הפכו לחלק מרכזי בחוויית המסעדנות המודרנית – איך עושים את זה כמו שצריך?

הזוכה בתחרות "השף הצעיר של סן פלגרינו"

תחרות חצי הגמר האזורי של "השף הצעיר של סן פלגרינו" לשנת 2016
מציגה את הזוכה שיטוס לגמר הגדול באיטליה

נספרסו מסתערת על שוק הקפה העסקי בישראל

עם ג'ורג' קלוני במלון


תנובה שף - שותפה למהפכת הקולינריה המלונאית


נספרסו משיקה פתרונות קפה ייעודים לשוק הקולינארי


חדש מאסם נסטלה פרופשיונל: קוסקוס לשוק המקצועי באריזות 5 ק"ג

שווארמה מן הצומח - מוצר חדש של אסם נסטלה פרופשיונל

חוויה מפנקת במנה קטנה

שני מאפים חדשים מבית אסם נסטלה פרופשיונל
אסם נסטלה פרופשיונל מרחיבה את סדרת המאפים החלביים בעולם ה- TOGO ומוסיפה שני מוצרים חדשים ומפנקים: שנק קינמון ושנק חלבה שוקולד צ'אנקי

נסטלה תרכוש 1000 מקררים ומקפיאים של ליבהבר מדי שנה


מיזוג ענק בין החברות הגדולות לציוד מקצועי
עידן חדש בתחום המטבחים בישראל: מיזוג ענק בין החברות הגדולות בישראל בתחום הציוד והשירות למטבחים מקצועיים

סדנת RATIONAL במטבח ההדגמות בבית קירוסקאי
העשרת שפים ומנהלי מטבחים בסדנת RATIONAL במטבח ההדגמות בבית קירוסקאי

אסם נסטלה פרופשיונל משיקה: פתיתי גורמה
פתיתי הגורמה החדשים: פתיתים דמקה - פתיתים אפויים 30% חיטה מלאה, ופתיתים מג'דרה - פתיתים אפויים אורז עם עדשים חומות


חדש בשוק: Whitefficiency SCC - מרכז לבישול עצמי מבית Rational
חברת קירוסקאי מייבאת לארץ את מוצרי החברה המובילה את שוק הקובסיטימרים העולמי, ומזמינה אתכם לסדרת סדנאות שף בתחום, בהן יוצג מרכז הבישול העצמי החדש

עיטורי כבוד לחברת Hobart בתחרות כוכב הקייטרינג
החברה זכתה בשני עיטורי כבוד בקטגוריית הטכנולוגיה של תחרות כוכב הקייטרינג 2012

קירוסקאי מזמינים אתכם לסדנת שף מבית RATIONAL גרמניה

קירוסקאי מציגה: עמדת שף קדמית LIBRO
חברת ELECTROLUX משיקה את הפתרון האולטימטיבי לבישול פרונטאלי מול הסועד, ללא ריחות לוואי - עמדת שף קדמית LIBRO

נפטר מקים "נחשון מערכות מזון"

דן גורמה מגיעים לתל אביב
בית הספר לבישול ומלונאות של רשת “דן”, שפעל בשנים האחרונות בחיפה, מגיע לתל אביב ובגדול

החידוש המרענן של שוק המזון
הגרילים של HOBART- צלייה בגז, איכות גריל ופחם

סרוויס מנצח ב- 51 ס"מ בלבד!
תנורי קומבי במגוון גדלים ,ייחודי למשטחי עבודה צרים

הטאבון מגיע אל מרכז הבמה
חדש בשוק: תנורים וטאבונים חדשניים מבית REFRANTTRI. יבואן בלעדי לישראל: קירוסקאי.

חדש: אתר אסם נסטלה פרופשיונל
האתר מיועד לשוק המזון המקצועי, ובו ניתן למצוא מגוון פתרונות מקצועיים לצד כתבות מגזין, מתכונים וטיפים מצוות מומחים

הטעימה שהפכה לחלק מתפריט המסעדה
140 מסעדות ובתי קפה השתתפו בפעילות הקולינרית המסחרית הגדולה ביותר שהיתה בישראל בשוק המקצועי. חלקן החליטו לאמץ את המנות הגליליות לתפריט הקבוע.

10 הדיברות לסנדוויץ’ המושלם
אסם נסטלה פרופשיונל, החטיבה המקצועית של קבוצת אסם, מגישה את הטיפים שיהפכו את הסנדוויץ’ לארוחה בלתי נשכחת

"מרכז צלחת" מבית אסם נסטלה פרופשיונל
סדרה חדשה מבית בונז'ור של מאפי פרימיום אישיים ללקוחות השוק המקצועי

צבר קלוי על האש

חידושים לשוק המקצועי מבית אסם נסטלה פרופשיונל
באירוע השנתי של החטיבה המקצועית אסם נסטלה פרופשיונל הוצג מודל עבודה חדש וטרנדים קולינאריים לשנת 2012

אסם נסטלה פרופשיונל נכנסת לתחום המשקאות
חדש מאסם נסטלה פרופשיונל: "נסקפה מילאנו", קפה ממכונה באיכות של קפה בהכנה ידנית, ונסטי במכונות מזיגה

סינרגיה במטבח 1+1=3

טרנד: חובבים במשקל כבד
כיצד השתלטו הבשלנים החובבים על קורסי הבישול המקצועיים?

לכבוד פסח: אסם נסטלה פרופשיונל מציעה סל מוצרים חגיגי, מגוון וכשר לשוק המקצועי

ישראל אלופת אירופה

נבחרת ישראל באפייה

קירוסקאי משיקה "בית פתוח" לסטודנטים
קירוסקאי מחבקת את מכללת שנקר בקורס לניהול מסעדות ומקיימת סדנאות מקצועיות לבחירת ציוד מטבח

נבחרת ישראל באפייה וקינוחים תתחרה החודש באיטליה
אליפות אירופה באפיה 2012 תתקיים השנה ברימיני, איטליה. נבחרת ישראל, שתשתתף בתחרות, בחרה במוצרי טרה להכנת המתכונים שלה בתחרות. לחברת טרה מוצרים ייחודיים ואיכותיים בתחום האפייה, ולכן הם מועדפים על ידי אופים וקונדיטורים רבים בישראל

הוכרזו זוכי "ישרושף", תחרות הבישול של ישרוטל

קירוסקאי מציגים: מהפיכה ירוקה

נחתם חוזה בין רשת מלונות דן לקבוצת יקבי בנימינה

נפתחת ההרשמה לסמסטר השישי באקדמיה המקצועית של אסם נסטלה פרופשיונל

אולמי נסיה מציידים את המטבח
נסיה, מרכז האירועים החדש בצומת ראם, מפעיל את הציוד של קירוסקאי במטבחיו ובאולמות האוכל שלו.

השקה חגיגית לסדרת רוטבי הסילאן של אסם נסטלה פרופשיונל

סדרת הפרימיום החדשה של אסם נסטלה פרופשיונל

נסטלה פרופשיונל משיקה סדרת רוטבי סילאן בשלושה טעמים

קייטרינג טיב וטעים משדרג את המטבח

יריב ארדון נכנס לתפקידו כמנכ"ל Osem Nestlé Professional

עוד סניפים לרשת RE:BAR

שפים של ישרוטל משתלמים במזרח הרחוק

קייטרינג שולץ זכה במכרז להפעלת שירותי הסעדה ברשות שדות התעופה

בית הספר לקולינריה במכללת הדסה בסכנת סגירה
מכללת הדסה ירושלים הודיעה לאחרונה כי תסגור את ביה"ס למלונאות וקולינריה, הפועל בשיתוף משרד התמ"ת ומקבל סבסוד מהמדינה, זאת לצד החלטה על סגירת חוגים טכנולוגיים נוספים במכללה, שאינם מסובסדים, במהלך שיהפוך את המקום למכללה אקדמית בלבד.

מתרחקים מהצלחת מתקרבים לאוכל
מה אכלו התרנגולות שהטילו את הביצים שהגשתם היום? וכמה הרוויחו הפועלים שקטפו את פולי הקפה? כמה גזי חממה פולטת המסעדה במשמרת אחת? דרכו של האוכל לצלחת ארוכה, פתלתלה ושזורה בגורלם של אינספור יצורים ופלנטה אחת. בארה"ב ובאירופה זוכות המסעדות הידידותיות לחיבוק ולתמיכה. ובארץ?

מערוך הזהב - אתגר האפייה הישראלי יוצא לדרך
פרוייקט רב היקף לגילוי כשרונות חדשים בתחום האפייה והקונדיטוריה.

כוכב המטבח הידידותי: מדריך לחיסכון באנרגיה בבתי האוכל
מדיחים, תנורים, מזגנים, גרילרים ומבשלי פסטה - המטבח המקצועי המודרני עמוס "ערפדי אנרגיה" ­ זוללי חשמל, גז ומים. זה עולה כסף רב למסעדה ותובע מחיר סביבתי כבד. מתברר שבכמה צעדים פשוטים אפשר לצמצם את צריכת האנרגיה באופן ניכר ולייעל את תפקודם של המכשירים

לאכול מהכל, אבל פחות
ארוחת הבוקר של אחוזת “יערות הכרמל" מפורסמת לא פחות מהסדנאות והטיפולים שנערכים במקום. השף אמיר כלפון מצא את המתכון המדויק לארוחת בוקר שהיא גם נהנתנית וגם בריאה. כרוניקה של בוקר טוב המתמשך על פני כל היום

סלט כבקשתך
היום, כשגל הבריאות שוטף את כולנו, הסלט הופך למנה עיקרית לגיטימית ומבוקשת. איך בונים עמדת סלטים אקטיבית, מגוונת ורווחית?

חקלאי "אסיף ינוב" – קוטפים וזורקים

אסיף ינוב קורסת

חרדי, אוהב קרם ברולה?
יש מטבח הודי, מטבח סיני, מטבח איטלקי ויש מטבח כשר. זאת עיקר תפיסתו של יוחנן למביאסי, מקימו ומנהלו של בית הספר היחיד בעולם לבישול עילי כשר

תפריטים אלקטרוניים בהילטון מלכת שבא
חברת ההייטק הישראלית קונספטיק, התקינה תפריטים אלקטרוניים (e-menu) במסעדת הבשרים החדשה "שיקאגו גריל בר" שבמלון הילטון "מלכת שבא" בעיר

עודד שוורצברד מונה לשף המלון הסקוטי בטבריה

שגב עובר לתעופה

מסלול מיוחד ללימודי קונדיטאות לבעלי לקויות שמיעה
דן גורמה חנך מסלול לימודים להכשרה מקצועית בתחום הקונדיטאות לבעלי לקויות שמיעה וחירשות

חדש מ"תנובה שף": בשר אנגוס טחון

יוצאים לעבודה
קבוצת תלמידים בעלי צרכים מיוחדים בקורס הטבחות בדן גורמה השתלבו בתעשיית האירוח והמזון

דן גורמה מתגייס לטובת ילדי מרכז טל"ה בחיפה
בקונדיטוריה של דן גורמה אופים אוזני המן למסיבת פורים של ילדי מרכז טל"ה מביה"ס טשרניחובסקי בחיפה

כנס בעלי מסעדות אסיאתיות בדן גורמה

תפריט דיגיטלי מבית קונספטיק

רשת מלונות ישרוטל ואוניברסיטת בן גוריון באילת פותחים קורס טבחות
רשת מלונות ישרוטל ביחד עם אוניברסיטת בן גוריון באילת יפתחו בחודש הבא קורס טבחות בפיקוח ובמימון משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה

דן גורמה מכשיר טבחים ישראלים בבישול אסיאתי
שפים וטבחים ישראלים המיועדים להחליף בעתיד טבחים זרים במסעדות אסיאתיות החלו השתלמות מקצועית בדן גורמה

סטארט אפ ישראלי יספק תפריט ממוחשב למסעדות בחו"ל
הסטארט אפ הישראלי קונספטיק יספק תפריטים דיגיטליים למסעדות ברוסיה, סלובניה, אוסטרליה ובלגיה

ירון תלמי מסיים את תפקידו כמנהל נחשון תכנון מערכות מזון

חדש: מסלול להכשרה מקצועית של בעלי צרכים מיוחדים בדן גורמה

מסתמן: איגוד עובדי ענף ההסעדה יירשם בעוד שבועות ספורים

פרויקט מיוחד: האירוע המרגש שלי (חלק ג')

פרויקט מיוחד: האירוע המרגש שלי (חלק ב')

השף ישלם
שכר הוגן, תנאי העסקה ושקיפות תאגידית - עכשיו במסעדה הקרובה לביתך

פרויקט מיוחד: האירוע המרגש שלי (חלק א')
על דבר אחד לא יוכלו אנשי האירועים להתלונן לעולם - עודף שגרה. כל חתונה, ברית או מסיבה היא הפקה מורכבת, הטומנת בחובה פוטנציאל לקריסה טוטאלית לצד תקווה לשעת רצון, בה הכל יחבור יחד ליצירת חוויה קסומה. דמויות מובילות בענף מספרות על אירוע שלא ישכחו לעולם

החגיגה לא נגמרת - מאחורי הקלעים של ענף האירועים הישראלי

מדוע המחירים עולים ומה זה עושה לנו?
סקירת העלייה במחיריהם של חומרי הגלם כפי שערכה יוניליוור ישראל בינואר 2008

הכירו: בריסטה מלונאית
אחרי יומיים ומאות כוסות של אספרסו וקפוצ'ינו, הוכרזו אלופי הקפה של רשת ישרוטל

דבר אלי בפרחים מסוכר
סדנאות אמן לעיצוב פרחי סוכר בהנחיית אנה מק'נאב

"אדום אדום" - גם במלונות ובאירועים
לראשונה, "תנובה שף" תשווק את מוצרי "אדום אדום" למלונות תל אביב והמרכז

יצא לאור! גליון שפים 7 בנושא שוקולד

החטיבה המוסדית מתמקצעת
יוניליוור משנה את שם החטיבה ל"חטיבת השוק המקצועי"

טפלו נכון בקרח שלכם (ומינעו זיהום במטבח)
קרח ומכונות קרח מהווים מקור פוטנציאלי לזיהום במטבח. מסעדנים שוכחים כי קרח נחשב כמזון לכל דבר ובשימוש בו צריך לשמור על הגיינה נאותה. לפניכם מספר טיפים לטיפול נכון בקרח ובמכונות קרח

לעבור את הסרוויס ולהישאר בחיים
סרוויס, אדרנלין מטורף או לחץ היסטרי? אדר קפלן מור חושבת שהסרוויס הוא כמו משחק, וכמו למשחק גם לסרוויס כדאי לבוא מוכנים. ויש גם עצות שיעזרו לכם לעבור אותו בהצלחה (כי בשלום זה לא תמיד מספיק)

מחבתות/שף אורן גירון
בהרבה מקרים עומדים מול שוקת שבורה כאשר צריך לבחור מחבת. בכל מטבח מצויות המחבתות הפשוטות שלפעמים מנסים לשדרג אותן לשימושים לא נכונים והתוצאות לא תמיד מושלמות. קיימים סוגים שונים של מחבתות לשימושים שונים - במאמר זה ננסה לעשות סדר בשלושת הסוגים הטובים והעיקריים

סכיני שף/שף אורן גירון
סכינים במטבח הינם כלי עבודה חשוב ועיקרי. מעל 100 סוגים שונים של סכינים קיימים בשוק ומספר דומה של מותגים וחברות המייצרות אותם הרבה שנים. בטור הקרוב נכיר את ה"אמא" של הסכינים- סכין שף, ואיך בוחרים אותן.

סכינים ייעודיות/שף אורן גירון
בפעם הקודמת הכרנו את סכיני השף שמתאימות לשימושים כלליים ורב תכליתיים. הפעם נתמקד בסכינים ייעודיות שמטרתן אחת והיא לבצע פעולת חיתוך, כמעט כירורגית, באופן מדויק וללא פחת

על סועדים, הסעדה ומודלים עיסקיים.
כ-1,000,000 עובדים בישראל סועדים מידי יום צהרים בעבודה, במסגרת מודל "חצר ההגשה", בה נכנס הסועד אל חצר שמכילה תחנות ומהן הוא יכול לבחור לעצמו מנות. הישראלי אוהב את חצר ההגשה, השאלה היא מהן נקודות התורפה במודל הפופולארי?

ערכים באות ט' מתוך Bon appétite
טוויל, טורנה וגם טנין - ערכים באות ט' מתוך Bon appétite, המילון הגסטרונומי מאת אורן גירון

Bon Appétit- המילון למונחים גסטרונומיים
אה לה קארט, ברונואז, גי וגם דוקסל - ארגז הכלים הבסיסי של כל עובד מטבח מקצועי כולל מונחים אלו ועוד רבים נוספים. חלק מהמונחים מוכרים יותר, חלקם מוכרים פחות ובחלקם אולי עדיין לא נתקלתם. שף אורן גירון עושה סדר בעניינים (ובמונחים) שכל איש מקצוע חייב (או כאלה ששואפים להיות) חייבים להכיר.

המטבח האקולוגי/שף נחום גולדברג
המטבח המקצועי הוא ספָק מכובד של אשפה, זיהום, רעש ומפגעים סביבתיים אחרים. תעשיית הציוד לענף ההסעדה בעולם יוצרת פתרונות מקוריים למערכות הבעייתיות במטבח ועושה אותו ידידותי יותר לסביבה. חלק מהחידושים כבר נמצאים במטבחים בישראל.

החלקות ומעידות במטבח המקצועי
החלקות ומעידות מהוות 75% מתאונות העבודה בתעשיית האירוח. 77% מהתאונות מן הסוג הזה נגרמות בגלל רצפה רטובה

תברואה של מוצרים מהים
בנקודת זמן מסוימת יקבעו תקני בריאות ואיכות בחוליות השונות המשפיעות על רמת התברואה של המזונות מהים. רצוי שקביעה זו תתחולל לפני שהצורך יעלה, ברעש וצלצולים, לאחר אירוע בריאותי - אמיתי או מנופח

המטבח יוצא החוצה
המטבח הזה מדיף ריח קל של אוכל, לא יותר מדי, שכן רוב הריח יוצא דרך המינדף או התקרה היונקת. אבל זה מספיק כדי להגביר אצל הסועדים את התיאבון

עסקי האשפה במטבח המוסדי
פעם פתרו את בעיות האשפה בדרך פשוטה וזולה - זורקים וזהו. השיטה הזאת כבר אינה קיימת, וטוב שכך. היום דוחסים, מרסקים, ממחזרים ומשנעים בדרכים שונות ומתוחכמות

ארונות - לא רק לחימום
מי שהמציא את ארון החימום ייעד אותו למטרה אחת ויחידה - שמירה על חום המנה, מרגע שהיא מוכנה ועד לרגע הגשתה לסועד. היום ארונות חימום הם הדרך היעילה לעישון, לסיכור, לאפייה איטית, להכנת מרנגים, לייבוש פירות. וכן, גם לשמירה על חום המנה

מדריך לקניית ארונות חימום
השוק הישראלי מציע סוגים רבים של ארונות חימום, מתוצרת חוץ וגם מתוצרת ישראל. הארונות בנויים ברמות שונות, הכל על פי הכיס והצרכים. להלן מדריך לרכישת ארונות חימום - מה חשוב, ועל מה אפשר לוותר?

 
 
 
הפכו לעמוד הבית
הדפסה
הוספה למועדפים
חזרה לעמוד הבית