שפים – מסעדנות, קייטרינג, מטבחים מקצועיים
26 בספטמבר 2017
12:01


 



מתוקים בשני קולות
החלילן מהולנד
עונת התה
אוכל עולמי
 
 
המיני המבורגרים הישראלים רוצים לכבוש את הוליווד
סניף ראשון בארה"ב לרשת "בורגרים" הישראלית

מסעדות ניו יורק מתחייבות לשמור על הסביבה
לה ברנרדין, פרט א מנג'ר ועוד הצטרפו לתכנית להפחתת ייצור פסולת

דוקאס ורובושון נלחמים על האיכות הצרפתית

קבוצת שפים בכירים השיקו תו איכות חדש למסעדות

הסוד של לארי פלדמן: איך הפכה סאבוויי לרשת המזון המהיר הגדולה בעולם
הצע מוצר איכותי, הקפד על אחידות בין הסניפים השונים של הרשת, דאג לספק תמיכה ראויה לסניפים שלך, שמור על פשטות. לארי פלדמן, יהודי טוב ומנכ"ל רשת סאבווי בדרום פלורידה ובוושינגטון הבירה, מסביר למה בקדנציה שלו הפכה רשת סאבווי לרשת המזון המהיר הגדולה ביותר בעולם

באנו ללעוג
נצא, נאכל משהו, נצחק, נתפוס קטעים - זה הרעיון הכללי של אחד הטרנדים הכי משונים במסעדנות האמריקאית

בקרוב על המדפים: שוקולד שלא נמס
חברת קדבורי הבריטית פיתחה שוקולד שאינו נמס גם בטמפרטורה של 40 מעלות. חטיפים על בסיס שוקולד זה צפויים להימכר במדינות חמות


הניו יורקרים פושטים על המסעדות הפתוחות
סימון אורן מדווח: בימים שאחרי הוריקן סנדי, המסעדות באפ-טאון מלאות יותר מאי פעם

מהן רשתות המזון המהיר המובילות בארה"ב?
סקר זאגט לשנת 2012 הכתיר זו השנה השנייה ברציפות את רשת וונדיס כרשת המזון המהיר המובילה בארה"ב, זאת על אף שרשת סאבווי פופולארית ממנה

הבן דוד של הקורנדביף
היסטריה חדשה בניו יורק סביב סנדוויץ’ מופלא של בשר מעושן

מישהו הזמין פיצה?
כיצד הפכו אתרי השליחויות לעסקים הכי רווחיים בניו יורק.

תנו כבד לשף!
האיסור על הגשת כבד אווז מפוטם בקליפורניה נכנס לתוקף. השפים מתמרדים

מבקר מסעדות - מקצוע הולך ונעלם
לא רק אצלנו. גם בארה"ב הולכים מבקרי המסעדות ונעלמים


כבד אווז בכל זאת
שפים קליפורניים מבקשים להמיר את האיסור על גידול אווזים בגידול בתנאים הומניים, ומגייסים תמיכה בדרך הטובה ביותר שהם מכירים – דרך הקיבה

קופולה רוצה זכויות על שיטת האכילה האיטלקית
פרנסיס פורד קופולה תובע מסעדה איטלקית בשל שימוש במילה "Tavola", שפירושה שולחן. הטיית אותה מילה היא כינוי לשיטת הגשה מסורתית, בה נוהגות מסעדותיו של הבמאי

המטבח יעבור לדום
הפודיז האמריקאים יוצאים לטירונות קולינרית ונהנים מכל רגע

בשורה חיובית: האמריקנים מוציאים יותר כסף במסעדות
המצב הכלכלי משתפר ואחת הראיות לכך היא תחילה של שגשוג בענף

פריז, מאחורייך
נוסעים לברצלונה בסוף החודש? כדאי לכם לבקר בתערוכת “אלימנטריה” - מתערוכות המזון החשובות באירופה

התקררות גלובלית
חדשות הגלידה בתפוצות: 22 סוגים בגביע, קוקילידה בבנייה אישית, טעמי מייפל-בייקון 
ובירה-פרעצל ומקצוע חדש: “גזלן ים”


הלקוח לא תמיד צודק
מעדיפים את הרוטב בצד, את המנה החריפה לא חריפה ואת הסטייק מדיום-רייר? תשכחו מזה

הקדשנו את חיינו לבישול
בעלים של חברת קייטרינג בן 15, מחבר ספרי בישול בן 6, שף-סלביות בנות 9. הילדים (או ליתר דיוק הוריהם) מגלים את עולם השף-סלבים

ג'יימי בדרכים
מה מסתתר במשאית החדשה של ג'יימי אוליבר?

כל סלב - בשלן
שחקן? זמר? מנחה בטלוויזיה? כדאי שתוציא לאור גם ספר בישול. ואגב, אתה לא ממש
חייב לדעת לבשל


חמאה מבציר טוב
הכירו את מלכת הגורמה של המזרח הרחוק


גם אני רוצה להיות גנן
ירקות ופירות 20 מטר מדלת המטבח - הטרנד המסעדני הבולט של השנה החולפת

2011 שנת העשן, הקרח והפאי
המגזינים ואתרי האוכל המובילים בעולם מנבאים את הטרנדים שישלטו ויתחזקו בשנה הבאה

מלחמת לבנון השלישית
מתח בגבול הצפון: מי תהיה הבירה הקולינרית הבאה של המזרח התיכון?

שלג באוגוסט
את הקיץ האמריקאי הנוכחי מרעננים שבבי קרח אווריריים בטעמים טבעיים

היידישע אייס-קרים

בעל הבית השתגע
חביתת ביצי שחף וקוקטייל עם זעפרן מאיראן. הצצה למאכלים היקרים בעולם

More soup for you!

הדרייב-אין הגסטרונומי הראשון

בוליווד שמוליווד
המומחים מנבאים: בעשור הקרוב האוכל ההודי ישתלט על אמריקה

מהרחוב למסעדה

כימיה למתקדמים
“אל בולי” נסגרת, ובארה”ב הגסטרונומיה המולקולרית פורחת

הישראלית הראשונה
את מסיבות התה הכי הטובות באנגליה מכינה דווקא קונדיטורית ישראלית

סיינט ג'יימי
ג'יימי אוליבר זוכה בפרס על תרומתו לאנושות

רואים כפול

גוגל IN זאגאט OUT
ענק האינטרנט משתלט על שוק המסעדות

הלקסיקון הירוק
אקו-סלב, זרעים מהונדסים וחקלאות בת קיימא - המונחים שהשתלטו על השיח הסביבתי

רמזי (שוב) שולטטטטט
מדריכי האוכל המובילים פסקו: גורדון רמזי מבין משהו באוכל

השפית בלרינה

זהירות, אגוז מוסקט לפניך
שימוש מוטעה או לקוי במרכיבי המתכון עלול להוביל להרעלה

מק'קורי מנצח את מקדונלדס

שובו של הכלבלב המטוגן
הנקניקייה בבצק נכנסת לפנתיאון הג’אנק העילי של ניו יורק. האם תל אביב מוכנה ל”משה בתיבה”?

מבשלים בטוויטר
שפים מובילים, מבקרי מסעדות ובשלנים ביתיים מתגודדים סביב 140 התווים הכי טעימים ב”טוויטר”

טרנד: כריכומניה
גדולים, קטנים, משביעים (לפעמים) וכמעט תמיד זולים - ניו יורק משתגעת על כריכים

ניו יורק – השומן המוקשה נעלם מן המסעדות

פאריס צמחונית?
USA Today מדווח מפאריס על מסעדות מישלן שמגדילות את התפריט הצמחוני

תמונות העירום היקרות של הגב' שרמן

ניו יורק – ספירת הקלוריות מתרחבת

לשתות סטארבקס ולסגור את הסניף

רמזי מידרדר
העיתון סאן הבריטי חשף בסוף השבוע כי השף גורדון רמזי מגיש אוכל מוכן במסעדותיו.

רמזי נופל?
שמועות עקשניות על התרסקות האימפריה

גזלן - גרסת שנות ה-2000
בלוס אנג’לס ממציאים את הפאסט פוד מחדש עם מסעדת פיוז’ן בתוך אוטובוס

מפשפשים במזווה הנשיאותי
פודיס ברחבי העולם גאים על היבחרו של ברק אובמה. ויש הרבה ציפיות ממנו

מפצחים את סוד הגאודה
מהו סוד הטעם של הגבינות האירופאיות המסורתיות? מתברר שהעניין לא כל כך ברור

כמו לאכול עננים
חדש: יצא לאור מדריך "מישלן" למסעדות בהונג קונג ומקאו

ג'אנק פוד בר של בורגרקינג

להציל את בייב
השף ג’יימי אוליבר מוביל קמפיין לשיפור תנאי המחיה של חזירי אירופה

מישלן חוגג 100 שנה
מדריך המסעדות הצרפתי "מישלן" מציין החודש 100 שנים להיווסדו. מהדורת המאה החגיגית הושקה השבוע באירוע גדול במוזיאון אורסיי בפריז.

פעם בשלן, תמיד גבר
בזמן שהנשים כובשות את המטבחים המקצועיים בבית דווקא הגברים מתחילים ללבוש את הסינר. קבלו את הגבר הגסטרו-סקסואל

לאחר השומן המוקשה – גזירות על המלח
משנים את הטעם הקיבוצי האמריקני: הרעיון הוא לצמצם את כמויות המלח במזון המוכן וזאת תוך תיאום בין הייצרנים

רמזי שולטטטטט
משבר כלכלי עולמי? מלחמה בעזה? ההשבעה של אובמה? שום דבר לא יסיח את דעתו של גורדון מהדברים החשובים באמת. הנה מה שהוא עשה החודש

בכל אשם הזוהאן
“קודם הם גנבו לנו את האדמה, עכשיו הם גונבים את החומוס.”

ג'יימי אוליבר: עשה זאת בעצמך

מיני-שף
ברשתות הטלוויזיה כבר יודעים שילד שגדל בין הסירים עשוי להיות השף-כוכב הבא

יש לאובאמה שפית

גסטון לנוטרה הלך לעולמו

גם ג'יימי שולטטטטטט
האם ג’יימי אוליבר הוא הרמזי החדש? הנה מה שהוא עשה החודש

טופ שף - המשחק!
תתחילו בתור שוטפי כלים ונראה מה יהיה הלאה

ממתק או תעלול?
תערוכת Sial – קרנבל האוכל הגדול בעולם – מציגה חידושים מסעירים לצד תעלולים שיווקיים. אם תהיתם מה מתרחש בתת המודע הרוחש של תעשיית המזון, כאן תמצאו תשובה

מלוכלכים, נמאסתם
התפרסמה רשימת המסעדות המלוכלכות ביותר בניו יורק

תערוכת Olio Capitale באיטליה
תערוכת שמן הזית מסוג כתית מעולה "Olio Capitale", תתקיים זו הפעם השלישית בטריאסט, איטליה בין ה-6 ל-9 במרץ

רמזי שולטטטטטט
גם את החודש שחלף בילה השף הזועף הרחק מהמחבתות. הנה מה שהוא עשה במקום לבשל

צמחונים ואנינים
“אובונטו” היא כנראה המסעדה היחידה בעולם שמשלבת צמחונות, חקלאות בת קיימא ושיעורי יוגה בצלחת אחת. והשף? קרניבור מושבע

רמזי וחברים מבשלים כותרות

טרנד חדש: אוכלים בסתר
ספר חדש סוקר תופעה הולכת ומתרחבת בארה"ב – ארוחות ערב מחתרתיות בלוקיישנים סודיים

רעיון חדש בניו יורק: חובה לציין מחיר ספיישלים

אלביס צריך ללכת
לאדריכל ג'יימס בייבר יש נוסחה לשיקום סטאברקס: להפסיק להתנהג כמו אלביס, ולאמץ את המניירות של פרינס

כפר התזונה של סיאל
תערוכת המזון העולמית תתקיים בפריז באוקטובר בסימן תזונה ובריאות

לא בלגי, לא קונה
אחרי השמפניה, הבלסמי, הפרמזן והרוקפור, גם לשוקולד הבלגי יש עכשיו ייחוס רשמי

נובל קוויזין בטייק אווי
כוכב המטבח הצרפתי פול בוקוז משיק מסעדת פאסט פוד. מה שכן, המבורגרים לא תמצאו שם

סטארבקס בצרות
ענקית הקפה סטארבקס תסגור 600 מסניפיה בארה"ב במהלך השנה הקרובה

בקרוב: קוויאר קנדי
אל שוק היוקרה של ביצי הדגים צפוי להצטרף בקרוב קוויאר שחור חדש

חוקי העישון: מהיום גם בארץ הטחנות (והקופי שופס)
החל מהיום חלים גם בהולנד חוקים האוסרים על עישון סיגריות במקומות ציבוריים. בעלי הברים והמסעדות זועמים

חשיפה קלורית במסעדות ניו יורק
ה- 19 ביולי יהיה כנראה יום היסטורי למיטבי הלסת במדינת ניו יורק. החל מיום זה , בעלי מסעדות שלא יציגו פירוט ערך קלורי של המנות המוגשות במסעדה, צפויים יהיו לקנסות.

דיאטה מק'מסוכנת
למרות הנתונים המעודדים, מומחים מזהירים מפני דיאטת הבזק של מקדולנד'ס

תוכנית ירוקה וחדשה של השף אמריל לאגאסי
הסלבריטי שף האמריקאי אמריל לאגאסי, ינחה תוכנית בישול חדשה של רשת הטלוויזיה הידידותית לסביבה" Planet Green".

סטפאני איזרד היא זוכת העונה הרביעית של טופ שף
בראיון שערכה עימה ונסה חוארז עבור Entertainment Weekly, מספרת זוכת העונה הרביעית של "טופ שף" סטפאני איזרד, על חוויות צילום התכנית, המתחרים הנוספים בתוכנית, התגובות והמתח שיוצרת התחרות.

אלאן דוקאס - עכשיו גם בוושינגטון
שף העל הצרפתי משיק סניף ל-מסעדת Adour הניו יורקית בבירה האמריקאית

צרה חדשה למסעדני ניו יורק: ספסרים
כמה כסף הייתם מוכנים להוציא על שולחן פנוי במסעדת יוקרה להיום בערב? 45 דולר יסדרו את העניין

סדר מופתי
סוזי פישביין, הדיווה של הבישול הכשר בארה"ב, עושה מתיחת פנים לשולחן הסדר ומחליפה את מאכלי החג המוכרים בקניידלך טריקולורי, לאנצ'בוקס עם סאקי ורולדת פילה בקר ופרסניפ במקום קלופס

שף בכותרות
מהפכה קולינרית בסאו פאולו - אלכס עטאלה, שף ברזילאי ממוצא פלסטיני, ממזג טכניקות מודרניות לתוך המטבח הכפרי המקומי ועל הדרך מגדיר מחדש את המטבח הברזילאי

שנת התפוד
באו”ם טוענים שזני תפוחי אדמה נכחדים יצילו את העולם מרעב. כדי לשכנע גם אותנו לתמוך ברעבים, מתכננים שם - איך לא - פסטיבל אוכל

פוטו נוטו
בוב נוטו ממציא מחדש את צילום האוכל בעולם, עם תמונות צבעוניות, רועשות ואפילו מצחיקות

הורמון יעורר את המיניות של הטונה
סיכויים טובים לביות טונה כחולת סנפיר וגידולה בשבי

מפגש פסגה בספרד
בסן סבסטיאן נערך גם השנה קונגרס קולינרי יוקרתי

מי בעד קפה חינם?
סטארבאקס מעלה אתר רשת חברתי, שבו יוכלו הגולשים להעלות הצעות שיפור ולהתעדכן באופן שוטף בטיפול בהצעה. על אף החדשניות שביוזמה, המבקרים טוענים שמדובר במהלך ריק וציני

פעם שלישית תה ארל-גריי, נמכר!
“קפה סותביז”, שחוגג עשור לצד בית המכירות הפומביות הבריטי, מציע מנות משובחות מהמטבח הבריטי הקלאסי עם השפעות הודיות וכמובן תה של אחר הצהריים

פרמזן יש רק אחת
לאחר שנים של דיונים וויכוחים על זכויות יוצרים, עוגן סוף סוף מעמדה של גבינת הפרמזן: בית המשפט של האיחוד האירופאי קבע כי את השם המחייב "פרמזן" יכולה לשאת רק גבינה המיוצרת בסביבת העיר פארמה שבאיטליה

 

 
 
 
הפכו לעמוד הבית
הדפסה
הוספה למועדפים
חזרה לעמוד הבית