שפים – מסעדנות, קייטרינג, מטבחים מקצועיים
26 בספטמבר 2017
12:04


 



    
אוזני המן ללא גלוטן מרכיבים
עוגת גבינה פירורים
פאי לימון צרפתי
שף נולד
עוגות ועוגיות
 
 

בנופי - פאי בננות וטופי

 
מאת: מורן זגורי    
 
 
לעוגה בקוטר 26 ס"מ:
לבצק:
2 כוסות קמח לבן מנופה
3 כפות סוכר וניל
150 גרם חמאה רכה
1 ביצה
מעט מים, לפי הצורך
  לעוגה:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 שקיות סוכר וניל
10 בננות בשלות, אבל לא יותר מדי
1 צנצנת ריבת חלב או פחית חלב משומר
 
 

1. מכינים את הבצק: במעבד מזון או בקערה מעבדים את הקמח, הסוכר והחמאה עד לקבלת תערובת פירורים אחידה. מוסיפים את הביצה והמים ומעבדים מעט ככל האפשר רק עד לקבלת כדור בצק אחיד. מניחים במקרר ל-1/2 שעה לפחות.

2. אם משתמשים בפחית של חלב משומר, מבשלים אותו בתוך הפחית הסגורה (בתוך סיר עם מים רותחים) כשעה וחצי.

3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

4. מוציאים את הבצק, משטחים אותו בתוך תבנית פאי, דוקרים בעזרת מזלג ומכסים בנייר כסף. מפזרים למעלה קטניות (שעועית או חומוס יבשים). אופים כ-20 דקות. מסירים את נייר הכסף והקטניות ואופים עוד מספר דקות עד שהבצק זהוב.

5. מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל, עד לקבלת קצפת יציבה.

6. פורסים את הבננות לפרוסות ומסדרים אותן על קלתית הבצק בצורה יפה. מורחים על הבננות את ריבת החלב או החלב המשומר המבושל. מורחים מעל את הקצפת ומחליקים היטב. אפשר לקשט את העוגה בתלתלי שוקולד.

7. שומרים במקרר כשעתיים לפני ההגשה.

 
 
הפכו לעמוד הבית
הדפסה
הוספה למועדפים
חזרה לעמוד הבית