שפים – מסעדנות, קייטרינג, מטבחים מקצועיים
26 בספטמבר 2017
11:54


 



מתוקים בשני קולות
450 מעלות
הניו יורקרים נגד דני מאייר
אוכל מקומי
 
 
נפטרה השפית איה אימטני

השפית איה אימטני, בעלת מסעדת יאמאטויה בהוד השרון, נפטרה משבץ מוחי.

שולחן הסדר של השף

כולם היו בניה

מעצמת הכשרות
עד “מחניודה” לא נפתחה בירושלים אף מסעדה לא כשרה במשך 9 שנים. איך הפכה ירושלים למעצמה של מסעדות כשרות?

שמורות קולינריות
4 מוסדות ירושלמיים ותיקים שכיף לחזור אליהם

אתגר הסנדוויץ’ של אלופי האפייה
ברוח גיליון הסנדוויצ’ים של "על השולחן", יצרו חברי נבחרת האפייה הישראלית מנה חדשה ויצירתית, תוך שימוש נרחב במוצרי האיכות של “טרה”.

טרנד: גורמה לפי משקל
נפרדים מהפיצה-סושי-המבורגר, מלכי הטייק-אוויי העירוניים, לטובת אוכל איכותי, בריא ומוקפד עם מגע של שף. קבלו את ה"מסעדניות" החדשות

עבודת ילדים
המיני פודיז כובשים את בתי הספר לבישול ומשתתפים בסדנאות אמן אצל שף כוכב

שים לי פעמיים עץ על הגריל
אסף דוקטור מציג: שיטה חדשה לצלייה וכבישה, שמעניקה לדגים ולעופות טעמים וארומות מעושנים. סוקרנתם? עכשיו תרימו טלפון ותתקשרו למנסרה הקרובה לביתכם

ניצחו כנגד הסיכויים
מה קורה כששני טייקונים של בשר מחליטים לפתוח המבורגרייה במיקום הכי בעייתי מצפון לקריית טבעון?

בין לאנץ' לבראנץ'
התפריט מנסה לרצות את כולם, הביצוע - לא מתפשר. Grand Café בשכונה הכי יפה בירושלים עושה את העבודה

הלחמנייה הכי לוהטת בעיר
המיקום: שוק הכרמל, הסגנון: ניו יורקי, האוכל: פאן אסיאתי

גאווה גלילית

קן לציפור, גרסת הרחוב
בדוכן של גבריאל בשוק הכרמל ממציאים מחדש את הבריק ואת הספינג’

שני שפים, יינן אחד ולה קוצ'ינה

ניסו פרדיסו
178 סוגי מאפים ממיטב מטבחי העולם מוגשים בבית המאפה “ניסו קייקס” בלב הרצליה

הסחוג של מלכת הולנד
תבלינים מסורתיים, ערכה להכנת מיני פנקייקס ועוד הברקות הולנדיות ב"ביאטריס"

מטבחים בכותרות
השנה התחברנו לאוכל של סבתות - כל הסבתות; אלה שהגיעו מפולין וגם אלה מאום אל פאחם. אכלנו הודי, ספרדי, גרוזיני ובוכרי, ואפילו הרחבנו את ההיכרות עם המטבח הערבי. את המטבח הצרפתי שמנו בצד

יוסיפון, סיבוב שני

לצ'ינו וקלמטה נכנסים לבר
טעימות ונשנושים בבר שמן הזית החדש של "אוליה" בשוק הכרמל

מאמא עם יד טובה

פטריות תחילה
פירות אקזוטיים, ירקות שעוד לא נכנסו לשוק וקרשי בוצ'ר עבודת יד בכפר ויתקין

שותים בגינה
תופעת הביר גארדן כבשה את העולם. רק אנחנו נמשיך לשבת עם גולדסטאר ואבטיח על החוף?

קיבוץ גלויות
אכלתם פעם במסעדה שבדית-עיראקית באמצע תל אביב? אנחנו כן. ועוד נחזור

על הדבש ועל העוקץ
אחרי שהצ'ילי הנוירוטי השתלט על זירת המסעדות הוא חיפש בן זוג רגוע שישלים אותו. נא להכיר את הצמד החדש: צ'ילי ודבש

עם כל הכבוד לצה"ל
המאפייה המעוצבת והיפהפיה "בייקרי 29" עושה נחת בבטן ובלב

21 בדצמבר הוכרז כ"יום המרק"
ביום המרק יתרמו מסעדות רבות בארץ את הכנסתם מהמרקים לטובת עמותת לשובע.

בשבחי חמאת האנשובי
הבראנץ’ ב”כרמלה בנחלה” משלב מטבח שוק ומעדנים אלזאסיים בלי להיות מופרך

צומת גולדשטיין

גלידה חמה
קינוחי גלידה חדשים לאיזון הטמפרטורה בימים גשומים

האיכרים חוזרים
שוקי האיכרים קיימים בעולם כבר שנים ארוכות, אבל בישראל מערכת היחסים בין המגדל למבשל נמצאת עדיין בחיתוליה. אנחנו בונים על השפים שיובילו את הדרך בחזרה אל העונתיות והמקומיות ואל הקשר שבין אוכל לסביבה

רות אוזקי בישראל

טרנד: תמנון הוא הקלמארי החדש?
מוצק, בשרני ומשתדך בקלות לטעמים ותיבולים. התמנון כובש את תפריטי המסעדות המובילות. כדאי לנסות גם בבית

עוגה על האש
מה זה מתוק, חלול ומסתובב ולא קיורטוש?

רשימת המסעדות המשתתפות ב"שני צמחוני"
המסעדות המובילות ירחיבו את מגוון המנות הצמחוניות המוגשות בימי שני, ויעודדו לקוחות להזמין אוכל צמחוני. זאת במסגרת מיזם חדש של "על השולחן" במגמה להקטין את צריכת הבשר בשל הנזקים הסביבתיים והבריאותיים שהיא גורמת

ג'אפא מרקט
נמל יפו כבר לא כל כך שומם - לאחרונה החל לפעול בו שוק אוכל קטן ומקסים. בואו בהמוניכם

מדד תל אביב 100
טעימה מרשימת המסעדות, המנות, הטרנדים, החנויות ודוכני האוכל הכי שווים בעיר

טעמתם כבר את הגלידה של רפי כהן?
ב”אייסברג” מתחדשים עם גלידות שף יצירתיות, כלים, סדנאות וספריית גלידה

מלצב, מה עם החי-דג שלי?

אבירי הנקניק
13 מדליות לנקניקים של “קרל ברג” בתחרות נקניקים בינלאומית

אהרוני ונירה - סיפור אהבה
ספר בישול משותף ראשון לצמד האושיות הגסטרונומיות

הורד בדרגה
האם הדניס המיובא פחות טעים מהמקומי?

טעימה ראשונה מתוך "האוצר של על השולחן 2008"
האוצר של על השולחן 2008 – 100 המתכונים הטובים ביותר!

שבע מסעדות קיבלו את "אות נגישות ישראל"

שחקן חיזוק
מעמדות המתנה לשולחן, הפכו הברים שבמסעדות למקום ישיבה נחשק בפני עצמם. עכשיו הם גם מתגאים בתפריטים נפרדים

כחול עולה
גבינות הקוטג' וה-5% מפנות מקום במדפים למנצ'גו, גאודה מיושנת ובוואריאן בלו. גבינות יוקרה זרות בשלל צבעים, מרקמים וריחות, כובשות את תפריטי המסעדות וגם את הצרכנים. עכשיו רק צריך לחכות למהפך בשוק המקומי

מהנגב לפריז
לבלגים יש שוקולד, לצרפתים - גבינות, ומה יביא התייר מארץ הקודש?

זהירות, ממכר!
הלחמעג'ון התורכי נכנס הקיץ לכל מטבח ומשדרג את סצנת הנשנוש המקומית

מפתיעים את התל אביבים
עיצוב לופטי עם סניף של תמרה, דוכן נקנקיות ופיצריה מושקעת - שמח בסניף הדגל חדש של "טיב טעם" ברמת החי"ל

צרפת זה (גם) כאן
המטבח הצרפתי נחשב לאחד הטובים והאהובים בעולם, אבל בארץ הוא נקלט בעיקר בקרב מסעדות הגורמה ובגזרת הקינוחים. קווים לדמותו של הקרואסון, הבויבאס והפאטה דו קמפאן בארץ הקודש

על הצלחת - עסקיות מפתות בעיר התחתית
תפריט-גן חדש ומשתלם ב"כרמלה בנחלה", קורדיליה שוב עולה על הגל ועסקיות הצהריים המוצלחות של הנמל 24 מצדיקות נסיעה מיוחדת לחיפה

צ'יינה לי מותחת פנים
נוכח השינויים באופי הקהל ופתיחתן של מסעדות חדשות ונוצצות, נאלצים מסעדנים וותיקים לערוך שינויים במסעדותיהם.

מסע בין כוכבים - הדור הבא: אורן אליהו
אחד חולם על מסעדה של ארוחה אחת, אחר רוצה לגדל בעצמו את חומרי הגלם. אחד הספיק לעבוד במיטב מסעדות אירופה, ואילו אחר בילה את כל שנותיו באותה מסעדה; אחד יהפוך קרוב לודאי לשף-כוכב טלוויזיוני, ואילו אחר נרתע מהחשיפה והרעש. שמונה שפים צעירים (מתחת לגיל 30), שמונה טיפוסים שונים לגמרי, שמונה כשרונות קולינריים גדולים.

מסע בין כוכבים - הדור הבא: יומי (יום טוב) לוי
אחד חולם על מסעדה של ארוחה אחת, אחר רוצה לגדל בעצמו את חומרי הגלם. אחד הספיק לעבוד במיטב מסעדות אירופה, ואילו אחר בילה את כל שנותיו באותה מסעדה; אחד יהפוך קרוב לודאי לשף-כוכב טלוויזיוני, ואילו אחר נרתע מהחשיפה והרעש. שמונה שפים צעירים (מתחת לגיל 30), שמונה טיפוסים שונים לגמרי, שמונה כשרונות קולינריים גדולים.

טורטיות – הסוף
"קַרְנֵה", "כריש", "קרנף" - "בוננזה" לא יצאה מזה

אנשי האוכל: רימון בן יקיר
יש לו רקורד מרשים של עשייה מסעדנית, מ"פירושקי" של שנות ה-70' ועד "מועדון הקצינים" של 2007, אבל ההישג הגדול של רימון בן יקיר הוא "ג'ירף". רננה פרס מבלה יום עם הלב והמוח של הרשת המצליחה

העתיד כשר
הפוטנציאל הגדול ביותר לייצוא מוצרי מזון ושתייה ישראליים הוא
בתחום המוצרים הכשרים

הפרוזן יוגורט חוזר
סבב חדש בעולם וגם בארץ למעדן "הבריאותי" - הפרוזן יוגורט חוזר, ובגדול.



הרצליה על המפה
"קפה קפה", "ארז", "נחלת בנימין" ועכשיו גם "אספרסו בר" - על המדרכות החדשות והמצוחצחות של מרכז העיר הרצליה התמקמו לאחרונה 4 בתי קפה חדשים, והיד עוד נטויה. מתחם עירוני חדש נולד

מטבח במקום אולפן
קורס מיוחדים של הסוכנות היהודית מביא ארצה צעירים ללימודי בישול, ועוד גלאט כשר

מפזזים ומנשנשים

עשרת הגדולים
מערכת על השולחן מכריזה על 10 המסעדות הטובות של ישראל במסגרת מדריך המסעדות בישראל לשנת 2008. המדריך כולל את מאה המסעדות הטובות בישראל וכן רשימה של עוד 60 מסעדות מומלצות בפריפרייה. כן מופיעות במדריך עוד 6 מסעדות חדשות ומבטיחות. להלן רשימת ה-10.

מבלים, לא רק מבשלים
מיטב השפים ממליצים על המסעדות שהם הכי אהבו בשנה האחרונה

אנשי האוכל: מסע גילויים ביהוד עם דרור פילץ
בורקס מעלף, ירקות מהשדה (בדרך לסיר), פסטרמה חמה, פיצוחים של פעם - המקום הכי בנאלי ולא צפוי הוא לא יפו, לא נצרת ואפילו לא רמלה, אלא יהוד, השכונה-עיירה השוכנת בשקט מאחורי צומת מסובים

ההדסון זורם ברמת החי"ל
עמיר אילן נוטש את הטורטיות לטובת כיוון חדש-ישן – ביסטרו אמריקאי

נסגרה מסעדת גלילה בראש פינה
נסגרה מסעדת גלילה, שקידמה את תוצרתם של מגדלים מקומיים בגליל

מעוכב גירושם של הטבחים הזרים
בג"ץ הוציא בשבוע שעבר צו ביניים, המורה לעכב את גירושם של הטבחים הזרים במסעדות האתניות בארץ

פס חם : 30 סושי שפים יתחרו על התואר "הסושי מאסטר של ישראל"

6 החומוסיות שלעולם לא ננטוש ואחת שכבר נטשנו

חומוס דוט קום
בלוג החומוס הראשון בעולם

מסבחה, גרסת השף
זקני יפו לא מאמינים. מול עיניהם המשתאות נפתחים היכלי חומוס מפוארים, שבראשם שפים מצליחים. גם החומוס כבר לא מה שהיה פעם. מגישים אותו בצלחות ענק מעוצבות, עם תוספות כמו כבד מוקפץ בבצלי שאלוט, טלה קצוץ או נתחי פילה צלויים על הפלאנצ'ה

לכסיקון הבריאות
מנוגדי חמצון ועד מזון ביו-דינמי, ממאזן קלורי ועד האינדקס הגליקמי - 30 מושגים שעושים סדר בבלגן האינפורמציה המציפה אותנו

אנשי האוכל: הילה אלפרט
הילה אלפרט מארחת את רננה פרס בתחנה חדשה בחייה, עם מטבח חדש שצריך להתרגל אליו וחשק לבשל רק לאנשים שהיא באמת אוהבת

הגביע הוא שלנו
הטרנד הבא באוכל הרחוב הוא הקונוס – גביע מבצק קשיח שניתן לדחוס לתוכו ארוחה שלמה ולאכול בעמידה

אושרו בכנסת הגבלות על פרסום משקאות אלכוהוליים
הצעת חוק הקוראת לאיסור פרסום משקאות אלכוהוליים בטלוויזיה, ברדיו ובעיתונים אושרה אתמול על ידי ועדת השרים לחקיקה.

פס חם: בר-מסעדה ערבי של עלי גרוסמן ודוח'ול ספדי ייפתח בקיסריה
חשיפה ראשונה: עלי גרוסמן ("טפאו", "אונאמי") וד'וחול ספדי ("דיאנא") ישיקו בתחילת הקיץ הקרוב את "דיאנא בר", בר מסעדה על טהרת המטבח הערבי בקיסריה

יש שירות ויש שירותים
מסעדת סבא ג'בטו וממלכת הסנדוויצ'ים בכיכובו של אילן זגדון, היא אחד האתרים המומלצים בבאר שבע. זיגדון – טיפוס ססגוני השקיע בעת האחרונה מאמצים רבים דווקא בשירותים, ש עיצב, בנה ואיבזר בעצמו במשך חמישה חודשים

מוסד: אודיאון
לא רק האוכל האמריקאי מביא את האנשים ל"אודאון", אלא גם חווית האכילה

שוויון זכויות לעיוורים - גם במסעדות
במסגרת פרוייקט התנדבות יוצא דופן תורגמו כ-15 תפריטים מבתי קפה מובילים בתל אביב לכתב ברייל

גם לחולה מגיע סופלה
לראשונה בישראל, התקיימה בשבוע שעבר תחרות שפים של בתי החולים בארץ. התחרות התקיימה במרכז הרפואי ברזילי אשקלון ואליה הגיעו שפים מ-13 בתי חולים

אנשי האוכל: המטבח של מאיר השמן
הוא אוהב לבשל, הוא גם אוהב ילדים ואוהב לעזור באופן כללי. שלוש האהבות הללו חברו לבית תמחוי מיוחד, בו מבשל מאיר שואף לילדים נזקקים, מכין סנדוויצ’ים לבתי הספר וממלא תפקיד של אבא ואמא לכמה שעות מדי יום. גם אתם יכולים לתת יד.

טונות ענק במסעדות
גל של טונות ענק מגיע בימים אלה למסעדות בישראל.

מוסד: ג'ירף
דיינר צפוף ועליז באווירה ניו יורקית, קערות נדיבות גדושות תבשילי נודלס — רשת “ג'ירף” שומרת על מעמד איתן בצמרת הנודליות בארץ

מוסד: אורנה ואלה
מקיטון צנוע, שמכר סנדוויצ'ים איכותיים, הפכה מסעדת "אורנה ואלה" לתופעה חד-פעמית במסעדנות המקומית

מוסד: "206"
מסעדת "206" היא מהמקומות, בהם אפשר עדיין להתענג על סטייק לבן בפיתה, חומוס עם פטריות וסלט ירקות דק-דק, שנקצץ מול עיני המזמין, יותר טרי מטרי. וחוץ מזה, איפה אפשר לקבל שירות מאותו מלצר מלפני 30 שנה?

אנשי האוכל: שמיל הולנד
דג מלוח, בלינצ’ס, פירה, כופתאות גבינה. אוכל פולני? לא מה שחשבתם. רננה פרס התלוותה אל השף שמיל הולנד, שפתח מסעדה לצד הקייטרינג, שכבר הפך למיתולוגיה ירושלמית. הליגה לשימור הזהות האשכנזית

מוסד: בליני
ב”בליני” לוקחים את הקרדיט על הפעם הראשונה בה הגישו במסעדה בארץ צלוחית שמן זית עם כתם בלסמי. ויש עוד דברים טובים מתוצרת איטליה, שראו אור לראשונה בטרטוריה הכפרית שבמרכז סוזן דלל

אנשי האוכל: ארז קומרובסקי
רוח צפונית מרעננת מרחפת בימים אלה מעל רשת “לחם ארז”. על המשב הרענן אחראי ארז קומרובסקי, שעבר להתגורר במצפה מתת שבגליל העליון והפך את האזור למעבדה נסיונית מרתקת. רננה פרס בילתה יום עם האיש והלחם

אנשי האוכל: אייל ישראלי
קשה לדמיין את מגרת הירקות במקרר בלעדי אייל ישראלי וחברת “אסיף”. רננה פרס בילתה יום עם האיש שהביא אל הצלחת שלנו את עגבניות השרי, עלי הבייבי, הזוקיני, הנבטים והפטריות הטריות (שהכרנו רק בתוך קופסת שימורים)

מוסד: אלימלך
יש מקומות שכל נגיעה בהם רק תקלקל. ב"אלימלך" העולם עצר מלכת, וטוב שכך. החמין הוא אותו חמין, וגם הכבד קצוץ. שינויים בתפריט? פעם ב-20 שנה

מוסד: קלואליס
הוא תמיד שם. מקדם את פני האורחים מחזית המטבח הפתוח, מכיר רבים באופן אישי ויודע לתת יחס לא פחות מאשר להתקין אוכל אנין ומוקפד. "קלואליס" של השף ויקטור גלוגר — רק בת חמש וכבר מוסד

אנשי האוכל: יקב מרגלית
הרחק מהפנטזיה הרומנטית של בציר ענבים לתוך סלי קש, הסיפור האמיתי מתרחש ביקב. יאיר ואסף מיקב "מרגלית" חושפים את סודות ייצור היין ומביאים את רננה פרס לשכרון מעמקים. יין נולד

מוסד: כרמלה בנחלה
הקירבה לשוק הכרמל רק מבליטה את הניחוח האירופאי של “כרמלה בנחלה”, אם כי התפריט מבוסס על חומרי גלם עונתיים מהדוכנים הסמוכים. נחלה בכרמל

הבהלה לזהב השחור - זירת השוקולד בארץ
ברים שמתמחים בשוקולד, מנות עיקריות על בסיס שוקולד במסעדות יוקרה, סדנאות שוקולד — הזירה המתוקה בארץ מתחממת (בביין מארי, על אש בינונית)

לקשקש בסירים - על תנאי העבודה של הטבחים
שמעתי על הסערה שעוררה הכתבה של יעל אפטר בעיתון "תל אביב" על התנאים הקשים והמחפירים של עובדי המטבח. כשהראתי לקולגות מהמקצוע את הכתבה חלקם הזדהו עם הכתוב אבל חלקם אמרו: "זה בולשיט אחד גדול, סתם רעש". החלטתי כי הנושא שווה התייחסות

מסעדות גורמה, פרדסים קרועים, ואיש אחד ביודינאמי
נעם לוי, ביקר בחלקת הירקות הביודינאמית של שחר כספי והבין כי רק תוצרת שכזו יכולה להפיק אוכל שעושה טוב בפה וטוב בלב בכל קנה מידה

מוסד: ג'קו
שישה סניפים ברשת "ג'קו", אבל רוחו העממית של הסניף הראשון בשוק התורכים בחיפה עדיין נותנת את הטון

אנשי האוכל: פסטה מיה
עם מזג ים תיכוני חם, הרבה חוכמת חיים ובעיקר אהבה לאוכל איטלקי, מנהלים מיה וג’ורג’יו סופינו את “פסטה מיה” — מקדש לפסטה איכותית, עבודת יד. לכבוד יום הולדתה העשירי של המסעדה, בילתה רננה פרס עם הזוג שמאחורי הפסטה.

סרוויס: פיני בחצר
יש כינויים מיוחדים במטבח? אני שואלת. פיני חושב קצת ואז אומר, "בכל מקרה זה בערבית, אז לא תביני, כל העובדים כאן הם ערבים". הסירים, התבשילים, הילדות בירושלים, ההשפעות מהארצות השכנות, הכל מתחבר ביחד, וכמו שפיני אומר, "זה הכי טבעי לי"

כתית נפתחה מחדש בתל אביב
"כתית" של מאיר אדוני נפתחה מחדש בזירת המסעדות התל אביבית. בתקופה בה מסעדות שף הולכות ונעלמות כמעט לחלוטין מהנוף הגסטרונומי המקומי, "כתית" התל אביבית מנסה לקרוא תיגר על המגמה ולהוכיח כי למסעדות עילית מבוססות מטבח שף אישי יש עדיין מקום לשרוד ולהצליח.

 

 
 
 
הפכו לעמוד הבית
הדפסה
הוספה למועדפים
חזרה לעמוד הבית