שפים – מסעדנות, קייטרינג, מטבחים מקצועיים
23 באוקטובר 2017
5:16


 



    
 אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשת
 

אורן נץ

שף

שנת לידה 1963

מקום עבודה השף של "דוראן אירועים", רחובות.

התחלה
אמא שלי היתה בשלנית מעולה ותמיד נמשכתי לבישול, אבל לא העזתי. בגיל 24, כשכבר הייתי נשוי ועבדתי כמנהל שיווק ב"טמפו", החלטתי להתפטר ולהירשם ללימודי בישול ב"תדמור". מאז ועד היום אני בין הסירים. לפני 20 שנה זה היה צעד מהפכני, אבל כולם במשפחה פרגנו לי.

תחנות מפתח
אני כמעט 20 שנה במקצוע, אבל עברתי מעט מאוד תחנות. בכל מקום שאליו אני מגיע, אני נשאר הרבה זמן. התחלתי בגן אירועים ברחובות שנקרא "גני הפקולטה", משם המשכתי ל"גן הפקאן"ברחובות, וב-9 השנים האחרונות אני ב"חירבת דוראן".

אוהב בעבודה
הדבר שאני הכי אוהב בעבודה שלי זה את הלחץ. בלעדיו, הדברים לא עובדים טוב. הלחץ מעורר אותי וגורם לי לפרוח. מבחינתי, להגיע בבוקר לעבודה, כשאני יודע שבסוף הערב נוציא אוכל למאות אנשים ב-3 אירועים שונים, זה הכיף הכי גדול.

סגנון
לא חושב שיש לי סגנון ברור או קו מוגדר. אני משלב בין מנות קלאסיות למנות חדשניות. יש לי מנה של אגס ממולא בבשר כבש ברוטב יין אדום ובלסמי. זו מנה יפהפייה ומתוחכמת.

שפים נערצים
ישראל אהרוני
הוא בעיני תותח על. אני מאוד מעריך את הסבלנות והדיוק שלו וגם את אישיותו הנעימה והלא פלצנית. גם אורן גירון הוא מקסים בעיני. סופר מקצוען, מורה מדהים, ועם זאת גם צנוע ובן אדם. בשנים האחרונות, כשכל השפים הפכו להיות סלבריטאים, קשה למצוא הרבה צניעות במקצוע שלנו. לאורן יש אותה.

חומרי גלם אהובים
אני אוהב מוצרים טריים. לא יכול לסבול שימורים או מוצרים מעובדים. בשר מעובד לא נכנס אצלי בשום אופן. אני חסיד של פירות, ירקות ועשבי תיבול טריים.

מנות אהובות
מבחינתי, לעמוד ולפרוס רוסט ביף חם, שיוצא עכשיו מהתנור, להוסיף לו חרדל משובח ולהוריד הכל עם בירה טובה, זה התענוג הכי גדול.

פוי, זה לא אוכל
כלבים, חתולים ונחשים. בחיים לא אכניס לפה.

הכי אוהב
לקיים אירוע גורמה ל-500 איש. זה אתגר גדול עבורי. להגיש טונה אדומה, כבד אווז, פילה בקר בכמויות ענק והכל תחת מגבלות כשרות כמובן, ואז לקבל פידבקים נרגשים מהאורחים, שבאים לומר לי כמה הם נהנו. כשאנשים אומרים לי שהאוכל שאני מגיש לא נופל ממסעדה יוקרתית, אני ממש מבסוט.

חלום
יש לי שניים. הראשון, להיות יותר בבית, כדי ששלושת הילדים שלי יראו אותי יותר. השני, לפתוח מסעדה קטנה בבית חמוד במושב, ולהגיש כל יום תפריט אחר, לפי השיגעון שלי באותו יום. האמת, לא יודע איך שני החלומות האלה הולכים יחד.
 

מיכל לוי אלחלל

גבריאל (גבי) חלימי

אביגדור רותם

מישל סספורטס

דוד דהן

אירית שטיינר

רוני נבו קשפיצקי

משה מור
 
הפכו לעמוד הבית
הדפסה
הוספה למועדפים
חזרה לעמוד הבית