שפים – מסעדנות, קייטרינג, מטבחים מקצועיים
23 באוקטובר 2017
5:17


 



    
 אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשת
 

יוסף שמעיה

שף


שנת לידה 1977

התחלה: בדיוק סיימתי לימודים בתדמור. עברתי במקרה ליד מסעדת "אודאון" בתל אביב ואמרתי לעצמי, למה לא? ננסה.

תחנות מפתח
אהבה לאוכל תמיד היתה ולכן החלטתי לממש את האהבה הזאת למעשים והתחלתי ללמוד ב"תדמור". המסעדה הראשונה היתה "אודאון", שף עומרי שחר, בה נסחפתי לעולם של ריחות טעמים ובעצם גיליתי עד כמה אני מאוהב. מסעדות נוספות: "תמוז" שהיתה לפני מספר שנים מסעדת גורמה ו"בליני".

התחנה הבאה, בעצת אשתי, היתה למצוא את הבית ספר המיוחד והטוב ביותר שבו אקבל כלים להתפתח. עזבנו הכל והגענו ל"פול בוקוז" בליון, צרפת. בסיום לימודיי עבדתי במסעדת "לה שרבונייה" (3 כוכבי מישלן) בהנצחת השף פיליפ אדורה, לאחר תקופה החלטנו לשוב לארץ.

התחלתי במלון שרתון במסעדת "שמן זית", המשכתי ל"גן אורנים" והתחנה כיום: מסעדת "ברונו". כל הזמן צריך להיות עם האצבע על הדופק ולהתעדכן, השתלמויות בצרפת וכו'.

אוהב בעבודה
אני נהנה מהריגוש להיות באמצע סרוויס בפס החם, האדרנלין, הלחץ, האווירה, ריחות הבישול.

סגנון בישול
השפעה של המטבח הצרפתי, פיוז'ן וכמובן פתוח לסגנונות.

שפים נערצים
יש לא מעט שפים מצוינים והערכתי נתונה לכולם, אולם בלבי יש הערצה ל- 2 שפים מיוחדים שבזכותם למדתי המון ואהבתי לאוכל הפכה להיות מקצוע ממשי: השף חוליו מ"גן אורנים" והשף אייל שני, שלהם נתונה הערכתי ואהבתי.

חומר גלם אהוב
מגוון כל יום.

מנות אהובות
קינוחים ומתוקים למיניהם וזאת כי הם נותנים את הטעם המתוק לארוחה.

פוי, זה לא אוכל
אבקות מרק למיניהן.

הכי אוהב
המקצוע הזה מרגש אותי כל פעם מחדש, מפתיחת המסעדה בבוקר ועד הסגירה בלילה. אני חי את המסעדה כל יום מחדש ואף פעם לא נמאס, רוצה עוד ועוד ועוד. זה מחמם את הלב לראות שהסועד מתמוגג מחדש על כל ביס, ובסיום הארוחה הוא מודה לי ומחמיא.

חלום
המון ובלי סוף. בין היתר להגיע לשלמות עם פנטזיית המתוקים.

לסיכום
המוטו שלי הוא להגיע עם הלב לעבודה. נכון שאת האוכל עושים עם הידיים, אבל צריך לעשות אותו מהלב. הצלחת שלי מורכבת מריח, צבע וטעם אבל האושר מתקבל מהבעת הפנים של האורח, לכן תמיד צריך לב ורגש וראש פתוח כדי שהמנה תצא מיוחדת.

צרו קשר עם יוסף שמעיה: נייד 050-2341292

 

מוטי בוחבוט

אלון גל

אלירן חזן

רעות ארביב

אבירם דותן

עומרי שחר

זיאד עטייה

חיים סלמון
 
הפכו לעמוד הבית
הדפסה
הוספה למועדפים
חזרה לעמוד הבית