שפים – מסעדנות, קייטרינג, מטבחים מקצועיים
23 באוקטובר 2017
5:16


 



    
 אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשת
 

שמוליק מולדובן

שף, תברואן מוסמך, יועץ ומבקר קולינרי ובטיחות מזון


שנת לידה 1957

מקום עבודה נוכחי עסק עצמאי לייעוץ, בקרה וביקורת קולינארית ובטיחות מזון.

התחלה
ב-31 השנים האחרונות שירתי בצה"ל בתפקידי הדרכה וביקורת בתחום המזון. בתפקידי האחרון שימשתי כשף צה"ל. הבחירה להישאר בצה"ל היתה מתוך ציונות אמיתית, ללא מרכאות, אהבת המולדת ובעיקר אהבת החיילים, שלאורך השנים הם אלה שמהווים את חומת הברזל בהגנת המדינה, ומגיע להם הטוב ביותר שיש בים, ביבשה ובאוויר.

תחנות מפתח
מדריך קולינארי, מפקד קורסי קולינאריה בכירים, מנהל בית הספר לבישול של צה"ל, מבקר הקולינאריה של חיל הלוגיסטיקה והשף הראשי לצה"ל. בשנת 2000 עמדתי בראש נבחרת צה"ל בפעם הראשונה בתולדותיו לתחרות אליפות העולם בבישול לצבאות. יחד עם הנבחרת הצלחתי לגרוף מדליית זהב במטבח החם ומדליית כסף במטבח הקר מתוך 2 מדליות זהב אפשריות. היום, לאחר שחרורי, אני משמש ככתב הראשי בירחון המקצועי לשוק המוסדי "קרוב לצלחת".

אוהב בעבודה
הכי אוהב לבשל ביצירתיות וחדשנות, לחתור אחר סגנונות וטעמים חדשים ומעדיף תפקידי הדרכה וביקורת על מנת להעניק לאחרים.

סגנון בישול
הסגנון שלי מושפע מהמטבח ההונגרי, אך במהלך השנים נחשפתי לסגנונות נוספים והיום אני מושפע מכל הסגנונות בניסיון לשלב ביניהם

שפים נערצים
אילן רוברג, אביגדור ברו, משה כץ, חיים כהן, שלום קדוש וכץ יצחק. הסיבה היא שדור הוותיקים כולם שפים משכמם ומעלה, אך יותר מכל מפני שלפני הכול כולם בני אדם במלוא מובן המילה.

חומר גלם אהוב
שוקולד, ממרח שוקולד טעים במיוחד.

מנות אהובות
בשרים על האש, רטבי חמאה ושמנת, דגים וירקות בכל צורה וסגנון. אבל הכי הכי אני אוהב את אוכל הרחוב הפשוט. לא תאמינו, אבל בסוף אני הכי נהנה מכריך של קוטג' עם שום ובצל.

פוי, זה לא אוכל
שרצים, צבים, מלפפוני ים, נחשים, כלבים וחיות בר.

הכי אוהב
המטבח ההונגרי, הסיני, הבריא והמזרח תיכוני.

חלום
לשפוט בתחרות איירון שף.

לסיכום
התבלין החשוב ביותר שלא נמצא בארון התבלינים הוא הנשמה.

צרו קשר עם שמוליק מולדובן: טלפקס 08-9263776, נייד 050-7919099
 

 

מוחמד סאייד

אור פקונדו ברזל

מיכאל כ"ץ

גילי בן-משה

אלון כהן

יוסי בן דיין

ג'ק אלקיים

טיבי פנחס דגן
 
הפכו לעמוד הבית
הדפסה
הוספה למועדפים
חזרה לעמוד הבית