שפים – מסעדנות, קייטרינג, מטבחים מקצועיים
23 באוקטובר 2017
5:20


 



    
 אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשת
 

גל קרן

שף


שנת לידה
 1977

מקום עבודה נוכחי
מסעדת ג'ויה

התחלה
התחלתי במלון "בלו-ביי" בנתניה, בתור ילד בן 14 המלון היה המקום היחידי שהסכים לקבל אותי לעבוד אצלו.

זכרונות מהמטבח הביתי
אימי בשלה אוכל אשכנזי פשוט, אבל הייתה לי שכנה עיראקית שגידלה אותי, והיא היתה מכינה מטעמים, במיוחד הקובה אורז - מדהים!

תחנות מפתח
התחלתי במלון "בלו-ביי" בנתניה, אח"כ במהלך הצבא במלון "שרתון" ת"א, לאחר מכן התמחתי בבשרים שנתיים בארגנטינה, חזרתי והייתי שף של מסעדות כגון: "לה-הולה", "רוקה", "קוואן". הייתי שף מסעדות של מלון "דן אכדיה", ולבסוף "ג'ויה".

סגנון בישול
סגנון הבישול שמשפיע עלי הוא הבישול הצרפתי, הדייקנות והאיכותיות שבו, ומצד שני הגריל הדרום אמריקאי שבו החום, האש והבשרים מתבשלים לאיטם עד למצויינות שלא כמו אצלנו - הכל מהר יבש ותיק תק לבטן.

הכלי הכי שימושי במטבח
סכין טורנה.

ספר אפייה/בישול אהוב
סדרת קורדון בלו.

שפים נערצים
חיים כהן, פשטות, איכות וטעם נפלא.

חומר הגלם האהוב 
בשר, הוא הכי טעים (בכל צורה ובכל וריאציה). כל מנה שקשורה בבשר - מאמפנדה ועד סטייק.

מנות אהובות
סטייק אנטריקוט עסיסי.

סטייה הקולינארית
בשר.

אוכל מנחם
עוד בשר.

פוי, זה לא אוכל
פאסט פוד.

חייבים לטעום אצלי
את סטייק האנטריקוט מ – 400 גרם ומעלה מוגש מדיום.

הכי אוהב במקצוע
האש, החום, הלהבות, הריצה בין הסירים. וכמובן, לראות ילד נהנה מהאוכל, כי אם הצלחתי להאכיל ילד, אין יותר מהנה מזה.

הסועד הישראלי
קשה, לא מבין באוכל, אך עם זאת בזמן האחרון חל שיפור.

להיות שף בישראל
זה להיות קוסם, לדעת לקלוע לטעם של כולם.

אם לא הייתי שף
אני לא רואה את עצמי בשום מקצוע אחר.

חלום
מסעדה פרטית, ובית ספר לבישול ברמה של קורדון בלו כאן בישראל.

הערות
מספיק עם הקטשופ על כל דבר!

צרו קשר עם גל: 052-3117258

 

עובד אלפיה

ויולה גורן

עמית קאופמן

תמר בליי

איילת לטוביץ'

רוני גילמור

רובי פורטנוי

יעל ארנשטיין­ אורי
 
הפכו לעמוד הבית
הדפסה
הוספה למועדפים
חזרה לעמוד הבית