שפים – מסעדנות, קייטרינג, מטבחים מקצועיים
23 באוקטובר 2017
5:20


 



    
 אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשת
 

פיני כץ

שף


שנת לידה
1955

מקום עבודה נוכחי
שף ומנהל של מיטב שירותי קייטרינג א.א בע"מ.

התחלה
את תחילת דרכי עשיתי כטבח במלון נוף בחיפה, לאחר לימודיי בביה"ס תדמור. לפני כן הייתי בכלל רואה חשבון.

זכרונות מהמטבח הביתי
אמי הייתה ממוצא רומני, ושורשיה המקוריים מגיעים מספרד. האוכל שבישלה בבית היה שילוב של ספרדי ואירופאי, חריף ועם הרבה שום ואהבה.

תחנות מפתח
במלון נוף בחיפה הגעתי עד למעמד שף המלון, לאחר מכן תפקדתי כשף מלון שורש, ובחברת "נורקייט" כשף המטבח המרכזי וחטיבת בתי המלון. בהמשך הייתי השף של מלון רנסנס בת"א ומלון כנען ספא והייתי שף החברה והמטבח המרכזי של דוידס קייטרינג. במהלך השנים עברתי השתלמויות שונות בארץ ובחו"ל.

סגנון בישול
מטבח צרפתי ומקומי, עם הרבה השפעות מהמטבח הארגנטינאי.

הכלי הכי שימושי במטבח
סכין שף וסכין וטורנה.

שפים מוערכים
דניאל דנינו ממסעדת "דניאל" באשדוד, כי הוא משוגע עם קבלות ומפיק אוכל נהדר ומלא דמיון.

חומר גלם אהוב
בשר על סוגיו וקמח להכנת לחמים.

מנות אהובות עליך ומדוע?
קדירת אסאדו ושווארמה, כי אני מת על בשר, וכמה שיותר שמן.

פוי, זה לא אוכל
אין חיה כזו. אוכל ומבשל הכל.

חייבים לטעום אצלי
בשר ולחם.

הכי אוהב במקצוע
את הלחץ של הסרוויס והאלתורים, לקבל משוב מיידי מהסועדים שהאוכל היה פגז, ולהתעסק עם בשר.

הסועד הישראלי
לדעתי הוא לא מבין בבשר, ואפשר לעבוד עליו בקלות. יש מי שמנצל את זה, אני, כמובן – לא.

להיות שף בישראל
זה קשה מאוד. בעיקר כי אין מספיק הערכה מצד המעסיקים.

חלום
להדהים את העולם במנה ייחודית. זה עוד יקרה.

צרו קשר עם פיני: 054-6818903

 

אורי שפט

רונן עזר

שאול בן אדרת

מיכה גינטר

גל ברנע

מרכוס גרשקוביץ

עומר מילר

פרח פריזנט
 
הפכו לעמוד הבית
הדפסה
הוספה למועדפים
חזרה לעמוד הבית