שפים – מסעדנות, קייטרינג, מטבחים מקצועיים
18 באוגוסט 2017
15:43


 



    
 אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשת
 

שלומי אלדו

שף

שנת לידה
1972

מקום עבודה נוכחי
שף עצמאי, בעל חברת חוגי ומופעי בישול לילדים ומבוגרים בשם "אלדו, חווית הבישול".

התחלה
אחרי שהשתחררתי מהמטבח הצה"לי בסדיר, זימנו אותי לקורס אומנות הבישול (סוג 2) במלון דן תל אביב. סיימתי את הקורס בהצלחה והשף אבי שטייניץ, שהיה שף המלון, ביקש שאעבוד שם. נשארתי שם 3 שנים, במהלכן למדתי את המטבח הקר והחם והייתי אחראי במסעדת הלובי. זו היתה תקופה יפה ולמדתי המון מהשפים של רשת דן דאז.

זכרונות מהמטבח הביתי
ספגתי את הריחות והטעמים מסבתי התורכייה. כל שישי היא הייתה רוקחת מטעמים ותבשילים כמו במיה ברוטב עגבניות חם, ממולאים בעשבי תיבול, בורקסים תוצרת בית ולחמים ופשטידות מיוחדות שהיו מפיצים ריח בכל השכונה.

תחנות מפתח
אחרי העבודה במלון דן, עבדתי 13 שנים בגן הוורדים. בהתחלה בתור טבח פס קר, כעבור 3 שנים כסו שף ולבסוף כשף. בין לבין עבדתי והדרכתי מסעדות כמו "אחוזת מרגו" הצרפתית ברחובות ו"גרגירים", ותמיד הקפדתי ללמוד ולהעשיר את הידע שלי, בין היתר במהלך נסיעה עם נבחרת איגוד השפים לחו"ל, השתלמות סושי עם בועז צאירי וקורסים לאוכל מקסיקני ואיטלקי.

סגנון בישול
סגנון הבישול שלי הוא קפדני ואסתטי לעין, כי לדעתי העין היא זו שאוכלת ראשונה. אני אוהב בישול ממושך בסיר או בתנור, שגורמים לתבשיל לספוג את כל הטעמים והניחוחות, בלי קיצורי דרך.

הכלי הכי שימושי במטבח
הווק, איתו אני נוהג להקפיץ ירקות ובשר לעיני האורחים במופעי הבישול שלי. "הפלמבה" עושה להם את זה.

ספר בישול אהוב
הספר שלי, "מבשלים במטבח עם אלדו", שנמצא בשלבי הוצאה לאור.

שפים מוערכים
השפים אבי שטייניץ ורוני זומר שלקחו אותי תחת חסותם כשהייתי בתחילת דרכי במלון דן, לימדו, הסבירו ולא ויתרו לי גם בשיא הלחץ של הסרוויס.

חומר גלם אהוב
חצילים, אבוקדו וקולורבי. מהאחרון אני מכין סלט קיצי מתקתק, מתובל בקוקה קולה, ובאותה נשימה אני יכול להרכיב סלט מזרחי פיקנטי עם עשבי תיבול או לאפות אותו בתנור ברוזמרין, טימין, שמן זית וקצח.

מנות אהובות
טבעות אבוקדו בציפוי פריך, מטוגנות בשמן עמוק ומוגשות ברוטב חרדל דיז'ון.

הסטייה הקולינארית שלי
להכין סלטים קיציים המשלבים פירות טריים ויבשים. זה מאוד מעניין וטעים.

אוכל מנחם
וופל אמריקאי מרשת "וופל" שבארצות הברית. טעמתי והתמכרתי. לצד 4 כדורי גלידה וקצפת, אין סיכוי שזה לא ממתיק את המצב רוח.

פוי, זה לא אוכל
סרטן. זה לא נראה לי בעין.

חייבים לטעום אצלי
ספריבס עגל ברוטב אסיאתי עם נגיעות ליצ'י.

הכי אוהב במקצוע
את המחמאות שאני מקבל בסוף כל אירוע על צורת ההגשה והאוכל הטעים. זה שווה את העבודה הקשה וההשקעה.

הסועד הישראלי
פתוח לרעיונות חדשים בבישול ובעל מודעות מוגברת לאוכל בריא. אנחנו בדרך הנכונה.

להיות שף בישראל זה
כיף, אבל אין הרבה פרגון מצד המדינה. למשל, אני חבר באיגוד השפים ואני צריך לפעמים לדאוג למקום שנערוך בו כנס. חבל שהמדינה לא רואה בנו ארגון, כמו בארצות אחרות, ומעניק לנו משאבים לפעילות.

אם לא היית שף הייתי
שחקן קולנוע או סטנדאפיסט.

חלום
לפתוח מסעדה לילדים עם מנות מיוחדות ובריאות ותפריט מגוון שיוציא אותם ממחוזות השניצל והצ'יפס.

צרו קשר עם שלומי אלדו: 054-7583791  

 

מרינה טופוריה

אורי ארנון

פיני לוי

עמיר סיון

יגאל יגאלי

הומברטו טוקוס

יואל ארדיטי

יולי מזרחי
 
הפכו לעמוד הבית
הדפסה
הוספה למועדפים
חזרה לעמוד הבית