שפים – מסעדנות, קייטרינג, מטבחים מקצועיים
23 באוקטובר 2017
5:21


 



    
פלאפל פטריות
כנאפה
גלידת טחינה
 אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשת
 

טארק שהואן

שף

שנת לידה
1982

מקום עבודה נוכחי
שף פרטי, ייעוץ למסעדות.

התחלה
הגעתי למסעדת "מאסטר חומוס" בראשון לציון בחופש הגדול של שנת 1999 לעבוד כשוטף כלים. כעבור חודש, כאשר טבח אחד לא הגיע למשמרת, ביקש ממני השף לאייש את עמדת הטוסטר ומאז הבנתי שזה מה שאני רוצה לעשות בחיים.

זכרונות מהמטבח הביתי
אני מבשל לחתונות של המשפחה עם אימא שלי, שתמיד אמרה: "אוכל זה אהבה, אהבה זה נשמה ונשמה זה הטעם בחיים".

תחנות מפתח
למדתי טבחות וניהול והקמת מטבחים במכללת הדסה בירושלים ולקחתי קורס קונדיטוריה אצל אסטלה. ב"מאסטר חומוס", כאמור, עבדתי כטבח. אחר כך התקדמתי ועבדתי כסו שף במסעדת "פורמג'ו" האיטלקית בראשון לציון ובקייטרינג "פרי הארץ". בהמשך הייתי השף של מסעדת "קלע דוד" ושל מסעדת "קפה נמרוד" בנמל תל-אביב וכיום אני מנצח על המטבח של מסעדת "חוות התבלינים בגלבוע". מדי פעם אני עושה גם אירועים פרטיים. 

סגנון בישול
אני מאוד אוהב את המטבח האיטלקי והערבי-ישראלי בנגיעה צרפתית, ואוכל עם טעם של פעם.

הכלי הכי שימושי במטבח
מטחנת תבלינים.

ספר בישול אהוב
יש המון ספרים. אם אני אתחיל לציין אותם, לא יהיה לזה סוף.

שפים מוערכים
אני מעריץ כמה שלמדתי מהם המון: חיים כהן, רובי פורטנוי, אסטלה, אבי נעמני ואריק חכימי.

חומר גלם אהוב
תבלינים, בשר טלה, שמן זית ולימון.

מנות אהובות
עלי גפן של אימא ופירות ים בפטריות.

אוכל מנחם
לחם עם ריבה ולבנה עם שמן זית וזעתר.

פוי, זה לא אוכל
אבקת מרק ופטריות מקופסה.

חייבים לטעום אצלי
מנות בשר ודגים ואת המתוקים שלי.

הכי אוהב במקצוע
לעבוד עם טבחים שתופשים את עצמם כבעלי מקצוע ושמבינים את תפישת העולם שלי, וכמובן את הרגע שבו מתחיל הסרוויס.

הכי אוהב בעבודה
סדר, ניקיון ועמידה בלוחות וזמנים.

הסועד הישראלי
בעייתי, אבל משתפר מיום ליום.

להיות שף בישראל זה
כבוד גדול בשבילי. שף זה דבר כל כך קשה, כי זה לא רק לדעת לבשל זה כולל המון דברים מסביב.

אם לא היית שף
הייתי שוטר.

חלום
להשתתף בסרט שקשור לאוכל ולפתוח מסעדה עם החבר הכי טוב שלי.

צרו קשר עם טארק: 052.6617672

 

יוסי שטרית

אבישי זיו

תומר אזולאי

שלום קדוש

סיון גולדברג

עמר זרניצקי דרומי

ניר צוק

יוסי סקורי
 
הפכו לעמוד הבית
הדפסה
הוספה למועדפים
חזרה לעמוד הבית