שפים – מסעדנות, קייטרינג, מטבחים מקצועיים
26 בספטמבר 2017
11:53


 



    
 אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשת
 

אסמעיל ג'בר

שנת לידה
1975

מקום עבודה נוכחי
מלון מצודת דוד

התחלה
בחופשות הקיץ בתיכון. חיכיתי בהתלהבות לחופש הגדול, אז הייתי עובד עם אחי במאפיות וקונדיטוריות באילת

זכרונות מהמטבח הביתי
אני זוכר את עלי הגפן והממולאים שאמי הייתה מכינה ואת קינוח החרובים שהייתה עושה, טעם שתמיד ילווה אותי.

תחנות מפתח
כשסיימתי את התיכון, החלטתי לפתח את התחביב ולהתמקצע בתחום. את לימודי עשיתי במכללת הדסה, במגמת מגדנאות. אחריה - סטאז' במלון "קינג דיוויד", שבתומו  נשארתי לעבוד במלון שנתיים. לאחר מכן עבדתי במלון "שרתון מוריה" בתל אביב, "מוריה" ירושלים, "אינטרקונטיננטל" בתור סגן שף קונדיטור ושף קונדיטור במלון "המלך שלמה".

לפני מספר שנים חזרתי לירושלים, למלון "מצודת דוד" (הילטון לשעבר), שם אני משמש כשף קונדיטור. במהלך עבודתי, עברתי מגוון של השתלמויות בקונדיטוריה בארץ ובבלגיה, איטליה ובקורדון בלו שבצרפת.

סגנון בישול
הסגנון האהוב עלי הוא הצרפתי, שבא לידי ביטוי בשיטות האפייה, בשימוש הרב בחמאה, בשוקולד ובבצק עלים.

הכי שימושי במטבח
הידיים

ספר בישול אהוב
ספר השוקולד וספר הפסטה, שניהם מבית "על השולחן".

שפים מוערכים
קודם כל - אמא שלי, שתמכה בי לאורך כל הדרך בשביל להגיע למה שאני הגעתי. חוץ ממני, מאד מעריך את מה שעושה השף הצרפתי סטפן פרואה דה-ווה

חומר גלם אהוב
שוקולד, שמהווה עבורי ממש סם והשראה לשלל מנות יצירתיות

מנות אהובות
מאפי בוקר צרפתיים ועוגות שוקולד. אוהב במיוחד עוגת שוקולד חמה, עם גלידת וניל בצד

הסטייה הקולינארית שלי
מאכלים שאמא בישלה וכל מה שקשור לשוקולד

אוכל מנחם
האוכל שגדלתי עליו: ממולאים, מרק טוב, סלט ירקות או פסטה עם הרבה גבינה

חייבים לטעום אצלי
הכל ומהכל, ובמיוחד עוגות שוקולד

פוי, זה לא אוכל
פירות ים

אוהב בעבודה
לראות שהמטבח נקי ומסודר, ולראות את הסועדים מרוצים

הכי אוהב במקצוע
לקום בבוקר, להגיע מוקדם לעבודה ולהריח את עוגות השמרים, המאפים והלחמים

הסועד הישראלי
צריך להבדיל בין כמות לאיכות

להיות שף בישראל
אתגר, וגם גאווה - המטבח הישראלי הולך ומתפתח באופן חיובי ומוצלח

אם לא הייתי שף
הייתי שחקן כדורגל מפורסם ומצליח. עם זאת, אני חושב שבכל זאת הייתי ממשיך לאפות את העוגות שלמדתי מאמא

חלום
בוטיק קונדיטוריה עשיר ומגוון, עם שלל עוגות מכל מיני סוגים

צרו קשר עם ג'בר: 050.7531049

 

מיכאל כ"ץ

גילי בן-משה

אלון כהן

יוסי בן דיין

ג'ק אלקיים

טיבי פנחס דגן

מוטי בוחבוט

אלון גל
 
הפכו לעמוד הבית
הדפסה
הוספה למועדפים
חזרה לעמוד הבית