שפים – מסעדנות, קייטרינג, מטבחים מקצועיים
23 ביולי 2017
7:39


 



    
עוגיות אלפחורס
 אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשת
 

גל גבריאלי

שנת לידה
1973

מקום עבודה נוכחי

Gal's Bakery- הקונדיטוריה של גל

התחלה

ב- 1995, בגיל 22. מקום העבודה הראשון היה בקונדיטוריה "בן עמי" בכפר ויתקין. בן עמי ברתיני, שכן של הורי ממושב כפר ויתקין, הציע לי לעבוד אצלו בקונדיטוריה , שהיתה אז ממוקמת מתחת לביתו.

כחייל משוחרר, שעבר שירות צבאי מעניין ומאתגר בחיל הים, היה נראה לי קצת משעמם "לעשות עוגות". אז, כל קשר שלי עם המטבח היה למרוח שוקולד על הלחם או מקסימום להכין חביתה. בסוף, אחרי שיחות ושיכנועים מצדו ומצד אשתו אורית, התרציתי ובאתי לעבוד אצלו. מהר מאוד פיתחתי אהבה גדולה לתחום, ולאחר שנה ניהלתי את הקונדיטוריה, עם צוות של כ- 30 עובדים.

זכרונות מהמטבח הביתי

אימי ידועה במושב בעוגות הנפלאות שלה. אני דור שלישי בארץ כך שלצערי, לתקופת הצנע והמרגרינה היתה השפעה הרסנית על המטבח של ילדותי. אולם מאז הצלחתי לשנות את הדפוסים, הנורמות והסטריאוטיפים שהיו בו.

תחנות מפתח

במהלך העבודה ב-"בן עמי", למדתי בתדמור "מלונאות משולבת" ולימודי תואר ראשון במינהל עסקים במכללת רופין. אחרי כמעט 6 שנות עבודה ב-"בן עמי" הלכתי לעבוד ב"גידרון תעשיות מזון", חברה בת של שופרסל.

שם פיתחתי קו מוצרי אפיה ועוגות לסניפי רשת שופרסל, פילסברי ועוד. הונחתתי לתפקיד ע"י מנכ"ל גידרון (משה שפיגלמן) שהאמין ביכולתי להביא לשינוי בטיב ומיבחר המוצרים שעל המדפים בסופר, ופיתחתי קו תעשייתי של פאים וקישים, קינוחים ועוגות מוס. העבודה שם היתה מאתגרת, עם עשרות מנהלים ועובדים מרקעים שונים.

לאחר שנתיים החלטתי שהגיע הזמן למצוא מקום משלי, ובעזרת שותף פתחתי את הקונדיטוריה במרכז הכרמל בחיפה. במקום שפתחתי היתה קונדיטוריה ותיקה, ששימשה השראה לא.ב. יהושוע לכתוב את סיפרו "המאהב" (הוא עדיין ממשיך לבקר עם אשתו).

במקביל לעבודה, עברתי קורסים, השתלמויות וביקורים בפריז בפרט ובאירופה בכלל. אלה גרמו לי להבין שאין גבול לתעוזה ולניסיונות קולינאריים ושתמיד צצות הזדמנויות חדשות בתחום ונישות של מתוקים ומלוחים שיש להן דורש והרבה, כי הרי עורכי דין יש מאות ואלפים אבל קונדיטוריות טובות יש בודדות בלבד, ואין אדם שאינו אוהב אוכל טוב.

סגנון בישול
למרות שאני מאוד אוהב מאכלי עדות, המטבח הצרפתי הוא המלך הבלתי מעורער של המטבחים מכל הבחינות – טעמים, טקסטורה, אסתטיות, מסורת ושימוש בחומרי גלם מובחרים.

הכי שימושי במטבח
מטרפה ידנית למתוקים וגם למלוחים. הכלי הכי גאוני שהומצא!

ספר בישול אהוב
אין סוף. בארץ, קרין גורן עושה עבודה נפלאה, גם באיכות וליקוט המתכונים וגם התמונות.

שפים מוערכים
אני מעריך את מי שמתמיד לאורך השנים בתחום, למרות העבודה הקשה, נשאר צנוע ונעים גם שההצלחה מגיעה - חיים כהן הוא דוגמא אחת אך יש עוד רבים וטובים.

חומר גלם אהוב
בצק עלים מ-100% חמאה. אני מכין אותו אצלי בקונדיטוריה והוא מהווה חומר גלם לאין סוף מאפים, מתוקים או מלוחים: מקרם שניט,  עבור במקלות מלוחים עם עשבי תיבול ועד סלמון במעטפת בצק עלים.

מנות אהובות
מרק תימני. מנה שמשדרת אותנטיות והטעם של החוויאג' עם מאפה קובנה או פיתת הלחוח הוא פשוט טעם גן עדן. אוהב גם רוסטביף עסיסי וטוב ובעצם כמעט הכל.

הסטייה הקולינארית שלי
לאכול במיטה מול הטלויזיה

אוכל מנחם
פאי תותים עם קרם פטיסייר

חייבים לטעום אצלי
אני משתדל שכל המוצרים יהיו טובים וטעימים כדי שלקוחות יחזרו שוב ושוב

פוי, זה לא אוכל
רגל קרושה, ציר דג, ג'לי

הטרנד הקולינרי הבא
אוכל טרי ובריא, ללא חומרים משמרים או וריסוס

אוהב בעבודה
את ההווי במקום, את צוות העובדים שלי ושחברים באים לבקר ולפרגן

הכי אוהב במקצוע
לשמוע את ההנאה בקולות שהלקוחות שלי משמיעים שמשהו טעים להם

הסועד הישראלי
לא פראייר, ורוצה את הטוב ביותר

להיות שף בישראל
מלווה בלא מעט קשיים הסתגלותיים למקום עבודה, לסגנון ולטעם של הלקוחות. אבל כשעולים על הגל הנכון ומצליחים לעבור את השנה הראשונה בהצלחה, הסיפוק אדיר.

אם לא הייתי שף
הייתי לוקח תרמיל, סיר, מיקסר, מטרפה ושוקולד ומטייל בעולם.

חלום
לפתוח עוד מקום במרכז הארץ, שיהיה כמו זה שבחיפה:  בית קפה קטן עם אולם ייצור.

מוטו לסיכום
להיות בן אדם ולפרגן לקולגות בתחום כי זה חוזר אליך.

צרו קשר עם גל: 04-8382928

 

ארתור בילדר

דורון לוראן

רן ראש

ליאת בלילטי שלז

שרית רמתי

איציק הראל

יהודית זר-אביב

מירית הראל
 
הפכו לעמוד הבית
הדפסה
הוספה למועדפים
חזרה לעמוד הבית