שפים – מסעדנות, קייטרינג, מטבחים מקצועיים
27 במאי 2017
20:33


 



    
 אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשת
 

שרית אשכנזי

מקום עבודה נוכחי
אגאדיר - שף קונדיטורית

התחלה

התחלתי באייסברג, שם עשיתי את סטאז' בתום הלימודים ב-"תדמור". המשכתי לעבוד שם גם אחר כך, כי אני מאוהבת בגלידות ויש שם גם נישת קינוחים מעניינת.


זכרונות מהמטבח הביתי
אמא שלי, כמו רוב המרוקאיות הטיפוסיות, היתה מתחילה לבשל לסוף השבוע שלושה ימים מראש: ברביעי היא היתה מכינה מגוון סוגי סלטים מבושלים (כסלק בכל הצורות וחצילים), בחמישי תבשילים (בשר עם זיתים ותבשילי דגים) וביום שישי עוגות ומאפים. אני הייתי מכינה את עוגות הסולת והגבינה ובין לבין מקציפה קרמים ותמיד טועמת..

תחנות מפתח

אחרי אייסברג, שם למדתי המון, עבדתי ב-"רפאל" ו-"מסה". בנוסף, עבדתי קצת לבד בבית והכנתי עוגיות ומוסים לבתי קפה בירושלים.


סגנון בישול

אני הכי נמשכת למטבח הצרפתי המדויק, הנקי והמרהיב. בנוסף, אני גם מאוד אוהבת את המתוקים הערביים ובמיוחד כנאפה ושבקייה.


הכי שימושי במטבח

המשקל - הכרחי לעבודת הקונדיטור

ספר בישול אהוב

יש לי כל מיני ספרים ישנים בצרפתית שאני מאוד אוהבת וגם הספר של הקורדון נחמד מאוד

שפים מוערכים
 
חיים כהן ויונתן רושפלד


חומר גלם אהוב

שוקולד, חומר גלם רבגוני אפשר להכין אותו בכל מיני צורות, מצבי צבירה ומרקמים ולהוסיף לו טעמים. הוא גם ממריץ וטעים. לאנשים שבאמת אוהבים שוקולד, אני מכינה מנה שנקראת שרביטי שוקולד, שבה אני משתמשת בכל סוגי השוקולדים, שלושה ופלים במילוי של גנאש מריר חלב ולבן עטופים בשוקולד חלב.

הסטייה הקולינארית שלי
יש לי שתיים: שילובים מוזרים באוכל, וחיבה לאכילה בידיים (גם אורז..)

אוכל מנחם
מתוק באופן כללי ובמיוחד שוקולד.

חייבים לטעום אצלי
את עוגת הסולת ואת קרם הקדאיף

 

פוי, זה לא אוכל
אני מנסה לחשוב מה ממש מגעיל אותי ונראה לי שאני יכולה לטעום הכל.

הטרנד הקולינרי הבא
חזרה לטעמים של פעם יותר פשוטים ונקיים,קצת רטרו באוכל

אוהבת בעבודה
את החופש לעשות ולנדוד עם כל מה שבא לי.ואת הקונדיטוריה הפסטורלית שאני ממוקמת בה.

הכי אוהבת במקצוע

את היצרתיות,העבודה עם הידיים ואת השקט בעשייה מול הלחץ של הזמן.

הסועד הישראלי

בעבודה שלי באגאדיר אני נורא מרגישה את הסועד הישראלי שאוהב טעמים קלאסיים אבל עם משהו חדש,מפתיע.

להיות שפית בישראל

יש כל כך הרבה שפים ואנשים בתחום, וכל אחד לוקח את זה למקום אחר. בנוסף,
נורא בולט לי עניין התחרותיות, היח"צון והזוהר שדבקו במקצוע.

אם לא הייתי שפית

נכנסתי לתחום נורא מהר, ישר אחרי נדודים בעולם, ובלי לעצור ולחשוב מה הייתי רוצה להיות. אני חושבת שאם לא הייתי שפית, אולי הייתי מתגלגלת לעיצוב בגדים.

חלום

להמציא או ליישם טיפול פסיכותרפי באוכל. זו נראית לי דרך מיוחדת להגיע לאנשים, לילדים.

 

שגיא אזולאי

מורן רוטמן

נדב אלבז

נירו קורן

מיכל לוי אלחלל

גבריאל (גבי) חלימי

אביגדור רותם

מישל סספורטס
 
הפכו לעמוד הבית
הדפסה
הוספה למועדפים
חזרה לעמוד הבית