שפים – מסעדנות, קייטרינג, מטבחים מקצועיים
26 בספטמבר 2017
11:53


 



    
 אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשת
 

פטר שיקלושי

שנת לידה
1972
 
מקום עבודה נוכחי
ננה בר- נווה צדק ת"א

התחלה
דן פנורמה ת"א, כטבח. שמעתי שברשת דן היו שפים מצוינים ומטרתי הייתה ללמוד מהם.

זכרונות מהמטבח הביתי

נולדתי בהונגריה ומשפחתי עדיין גרה שם. אימי בישלה ומבשלת בעיקר אוכל הונגרי מסורתי ואבי בישל בעיקר באירועים מיוחדים ארוחות נושא מרובות מנות ממטבחי העולם: סיני, יפני, קובני וכו'.

תחנות מפתח
למדתי טבחות בהונגריה אחרי שסיימתי תיכון, ולאחר מכן עליתי ארצה.  למדתי טבחות בערד והתחלתי לעבוד במסעדת טורקיז. אחרי תקופה כשף של מסעדה איטלקית בבודפשט, חזרתי ארצה, וכיהנתי בשנים האחרונות כסו שף של מסעדת טו-סי ואחרי כן כשף של ימה, אבישג (רמת החייל), ו-Back to basic בלונדון. בחצי שנה האחרונה אני אמון על המטבח של ננה בר.

סגנון בישול
צרפתי-איטלקי קלאסי, בזמן האחרון הרבה מאוד אוכל הונגרי. אוהב מאוד לערבב טעמים מכל העולם ואת המטבח האסיאתי בעיקר.

הכי שימושי במטבח
סכין טובה

ספר בישול אהוב
סדרת הקולינריה של הוצאת Konemann

שפים מוערכים
גורדון רמזי - שף בעל יכולות קולינריות וניהוליות מדהימות

חומר גלם אהוב
ארטישוק ירושלמי.  אני משתמש בו כמעט לכול דבר- סלטים, מרקים ותוספות. רק קינוח עוד לא יצא לי לעשות ממנו.

מנות אהובות
פסטות בגלל הווריאציות האין סופיות.

הסטייה הקולינארית שלי
אוהב לשלב מתוק גם במנות עיקריות

אוכל מנחם
גומבוצים,  קינוח הונגרי מסורתי המורכב מכופתאות שזיפים

חייבים לטעום אצלי
צלעות טלה ודג קוד

פוי, זה לא אוכל
הכול חוץ מחיות מחמד

הטרנד הקולינרי הבא
Back to basic, חזרה לחומרי גלם ושיטות הכנה פשוטות

אוהב בעבודה
את היצירתיות האין סופית, כל יום אני צריך להמציא את עצמי מחדש

הכי אוהב במקצוע
לחץ חיובי וסרוויסים מלאים, פידבקים חיוביים מלקוחות

הסועד הישראלי
מפונק לטוב ולרע

להיות שף בישראל
זה להיות במטבח עשיר בטעמים ועשיר בטריות. יש הכול, מהכול ובשפע.

אם לא הייתי שף
מורה או יועץ השקעות

חלום
הקמת מוטל עם מסעדה קטנה באיים הקריביים

צרו קשר עם פטר : 054.4929844

 

אליחנן מלכיור

זולי גי

שגיא אזולאי

מורן רוטמן

נדב אלבז

נירו קורן

מיכל לוי אלחלל

גבריאל (גבי) חלימי
 
הפכו לעמוד הבית
הדפסה
הוספה למועדפים
חזרה לעמוד הבית