שפים – מסעדנות, קייטרינג, מטבחים מקצועיים
26 בספטמבר 2017
11:51


 



    
 אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשת
 

פז רוטנברג

שנת לידה
1979

מקום עבודה נוכחי שף מסעדת "איטלקיה בפשפשים"

התחלה
התחלתי לבשל בגיל מאוד צעיר בבית, כבר מגיל 9 בערך הייתי במטבח רוב הזמן...

זכרונות מהמטבח הביתי
יש לי בית מאוד קולינרי ומגיל צעיר מאוד נחשפתי לפרודוקטים מאוד איכותיים בארץ ובחו"ל: לובסטרים, מולים, צלופחים, נקניקיות אירופאיות ועוד מגוון מאכלים שבושלו בבית ברמה של מסעדה.

תחנות מפתח
שף במסעדת "פסטיס"

סגנון בישול
אירופאי, צרפתי, איטלקי, אישי עם פרודוקטים איכותיים ללא פשרות, ללא קיצורי דרך
הכי שימושי במטבח

הכי שימושי במטבח
הראש

ספר בישול אהוב
"Larousse Gastronomique", "The silver spoon", וכל סדרת "CULINARIA" של Konemman

שפים מוערכים
מעריך מאוד כל שף שנאמן לבישול איכותי, אמיתי, ללא זיופים וקיצורי דרך, שעומדים בראש מטבח מקורי ללא פשרות.  הכי מעריך את אוגוסט אסקופייה שהתחיל את מגמת שינוי ובניית מקצוע  הקולינריה ובזכותו התחום נראה כמו שהוא היום. 

חומר גלם אהוב
אין לי

הסטייה הקולינארית שלי
טבסקו על כל דבר שאני אוכל

אוכל מנחם
משתדל לא להכנס לדכאונות אבל כשאני כבר עצוב אני לא אוכל.

פוי, זה לא אוכל
אני לא מאמין בהגבלות אבל כמובן לא אוכל או אבשל חיות שבתרבות שלנו נחשבות לחיות מחמד (ודג זה לא חיית מחמד!)

הטרנד הקולינרי הבא
נטייה לכיוון אוכל מזרח אירופאי (ולא במובן היהודי אשכנזי)

הכי אוהב במקצוע
אוהב הכל בחיי המטבח, אצלי אין הפרדה, בין חיים פרטיים לחיי מטבח, הכל תמיד מטבח (יש שחושבים שאני חולה עבודה "Cookholic")

הסועד הישראלי
בגדול, הרפתקן מאוד, שאוהב לנסות כל פעם טרנד חדש וחומרי גלם חדשים. עם זאת,  ישנן מנות שהסועד הישראלי לא מוכן לוותר עליהן: חציל קלוי/על הגריל/בטחינה/ביוגורט, או לדוגמא פטה כבד עוף עם ריבת שרי או ריבת אגסים או ריבת בצל...

להיות שף בישראל
מרתק קולינארית. מדובר בכור היתוך של מטבחים שהתגבש בתקופת זמן מהירה וקצרה. הקולינאריה בישראל התפתחה במהירות של ההיי טק ונראה שהיד עוד נטויה.

אם לא הייתי שף
לא הייתי כלום

חלום
חלומות זה בלילות - לי יש יעדים ואני מאמין שבעתיד אני אשיג אותם ואז אוכל לדבר עליהם.

צרו קשר עם פז: 052-5906561 

 

אמיר מרקוביץ'

אמיר כלפון

אבנר אברהם

אחמד עשאייר

איילת אור

מורן זגורי

ניר נדב

תמיר חלפון
 
הפכו לעמוד הבית
הדפסה
הוספה למועדפים
חזרה לעמוד הבית