שפים – מסעדנות, קייטרינג, מטבחים מקצועיים
27 במאי 2017
20:25


 



    
כתבות נוספות
עצמות בקר מדריך מקוצר

לילות לוינסקי

מלפפון יד ראשונה, מפרטי

לקנות כמו שף

מהצינור לסלט

 
 
 

צינור מחורר וקצת מים יכולים להפוך את הדירה העירונית שלכם לגינת ירק שופעת

“כמה הן גדלו, יפהפיות! אני זוכרת אותן כשהן היו כאלו פיצקיות.” הגברת שעוצרת לידי אינה מדברת על בנותיה של מכּרה בה נתקלה אחרי שנים, אלא על חסות גדולות ונאות למראה, הגדלות על הגג של דיזנגוף סנטר בתל אביב. החסות של הסנטר אינן נטועות ברצפת המֶלֶט אלא צפות מעל אגני מתכת ארוכים, מלאים במים, שבתוכם שקועים השורשים.
“ההערכה היא שעד שנת 2050 כ-80% מאוכלוסיית העולם תתגורר בערים,” אומר מנדי פאלק מ”ליבינג גרין”, החברה שאחראית יחד עם מחלקת הקיימוּת של הסנטר למופע הירוק שהפציע בלב תל אביב. “במקומות כמו ישראל המרחק בין הערים לשטחים החקלאיים הוא קטן, אבל אפילו אצלנו נתונים כאלה דורשים מחשבה מחודשת על גידול הירקות וצריכתם.” חשיבה אלטרנטיבית היא בדיוק מה שחברת “ליבינג גרין” מתמחה בו. החברה, שהוקמה ב-2009 על ידי צוות ביולוגים בראשות הביולוג הימי מוטי כהן, פיתחה מערכות גידול אקוופוניות והידרופוניות למגזר הפרטי, המסחרי והחינוכי.
בשיטה ההידרופונית הירקות גדלים ללא אדמה, כאשר שורשיהם נתונים בתוך מים מדושנים והם צפים מעל, מוחזקים במעין רפסודות מחוררות. המים מסתחררים כל העת ומספקים לצמח את ההזנה והחמצן שלהם הוא זקוק. מלבד אגני המתכת יש גם מערכות שעשויות מצינור מלא בחורי שתילה, המתעקל כלפי מעלה וכך תופס פחות מקום. בשיטה האקוופונית דגים (או ליתר דיוק ההפרשות שלהם) מספקים לצמחים תזונה עשירה ומלאה. בשני המקרים מדובר במערכות סגורות (אין צורך להחליף את המים), לכן החיסכון במים עצום: 80% פחות מאשר בגידולי קרקע קונבנציונליים. במערכות האקוופוניות הצמחים גם מקבלים תזונה טובה יותר מאשר גידולי הקרקע, ולכן הם עשירים יותר בערכים תזונתיים. ומה שהכי חשוב: מיתקנים משני הסוגים יכולים להתגורר בנחת בדירות עירוניות.

את כל סוגי המיתקנים תוכלו לראות על הגג של הסנטר, שקיבל את השם “מתחם לחקלאות עירונית”. המתחם חדשני ונסיוני ו”יש המון כיוונים שאנחנו רוצים לקחת אותו אליהם,” מספר פלאק. “לא מזמן מצאנו בית לחסוֹת בסניף ‘קפה ג’ו’ בסנטר, שיגיש אותן לסועדים. אנחנו גם במגעים לפתיחת סיורים לילדי גנים ובתי ספר ובימי שישי כבר נערכות פה סדנאות, שמאפשרות למבקרים להכיר את המערכות ולהצטייד (ללא עלות) בגרין בוקס. מדובר בקופסה סגורה, שאפשר לגדל בה ירקות הידרופוניים, ובבקבוק דֶשֶן כדי שיתנסו בגידול בבית.”
פלאק וחבריו מקווים שהמתחם יוכל לספק ירקות למסעדות רבות בעיר, וכך יהיה אפשר לצמצם, לפחות בחלקו, את הזיהום שנוצר על ידי שינוע הירקות מרחוק. השאיפה שלהם היא שבסופו של דבר המתחם יהפוך למרכז המפיץ את בשורת החקלאות העירונית. “עם המערכות הללו כל אחד יכול לגדל לעצמו עשבים, חסות וגם עגבניות או מלפפונים בבית או במרפסת ולקטוף אותם ישר לסלט.”
פרטים על הסדנאות והמתקנים: www.livingreen.co.il



תגובות הוספת תגובה
1.Well right now I canJaclyn24/05/16
2.http://www.airjordanretro.ukair jordan20/05/17
3.http://www.nike-huarache.comnike air huarache22/05/17
4.http://www.chromehearts.com.cochrome hearts online27/05/17

 
 
 
הפכו לעמוד הבית
הדפסה
הוספה למועדפים
חזרה לעמוד הבית